Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sony "Original Blended Material"

Sony "Original Blended Material"

Segítség a Földnek, hogy a jövőben is gyönyörű lehessen

A Sony vállalatcsoport különféle környezetmegóvási kezdeményezésekben vállal szerepet, ezek egyike a csak műanyagcsomagolások kiváltása papíralapú megoldásokkal.

Fenntartható anyagokból készült

Alapanyagát egynyári növényekből nyerik a műanyagokénál kisebb környezeti hatáshoz

Bár a legtöbb papírtermék alapanyagát idősebb, évelő fák adják, kevert csomagolóanyagunkhoz egynyári növényeket (pl. bambuszt és cukornádat) használunk. Rövid életciklusú növények felhasználásakor kevesebb CO2 keletkezik, ugyanis termesztésük, válogatásuk és betakarításuk igény szerint történhet (az évelőkével ellentétben).

Sokoldalú és fenntartható csomagolás fejlesztése

A Sony termékei a legkülönfélébb alakú csomagolásban kaphatók.
Ugyanazokból az anyagokból készültek prototípusok, amelyekből különféle formákat lehetett létrehozni az összetétel ismétlődő módosításával.

Kevesebb bélelő- és csomagolóanyag

A jó tapintású, minőségi – környezetkímélő szemléletű – anyagok használata reményeink szerint egyszerre szolgálja a fenntarthatósági céljainkat és fokozza a felhasználóink környezettudatosságát.

 

Az egész csomagolásra gondolunk

Külső doboz, belső doboz, hüvelyek, bélések... minden 100%-ban Sony „Original Blended Material”.
Sokoldalú, formázható anyag, mely sokféle célra használható.

Kevesebb felhasznált tinta

A feliratokat dombornyomással is meg lehet jeleníteni, tinta használata nélkül.

 

Nincs szükségtelen színezés

A végtermék színezésmentes a vonzó, organikus megjelenés érdekében, emellett biztonságosabban kezelhető és kisebb az erőforrásigénye.

 

Cél a fenntartható csomagolás

A csomagolás jelene és jövője

Ezen anyag használatának célja, hogy felhívja az ügyfelek figyelmét a környezettudatosságra. Az a szándékunk, hogy bemutatjuk számukra a „hol”, a „mi”, a „hogyan” és a „miért” kérdéskörét. Lényegében a Sony számára a környezettudatosság nem olyasmi, amit egyszerűen a termékek biztosításával el lehet érni. A környezeti ciklusok azoknak a tevékenységén múlnak, akik ismerik a koncepciót. Ennek a gondolatnak a mentén felkerestünk különféle környezeteket, gondosan kiválogattuk a nyersanyagokat, majd az előnyeiket kiaknázó ötvözésükkel optimálisan használható anyagokat hoztunk létre, és „kommunikációt szolgáló anyagokká” alakítottuk őket. Reményeink szerint ez a csomagolás segít továbbítani az üzenetet az emberek felé. 

Keresés