Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Prémium képminőség egy rendkívül kompakt vázban

2019. 04. 01. 00:00:00
Prémium képminőség egy rendkívül kompakt vázban

A Sony új készülékkel, egy prémium kompakt kamerájával, az RX0 II-val bővítette rendkívül közkedvelt kompakt fényképezőgép választékát.


 

Az RX0 II ideális társ minden élethelyzetben. Lenyűgöző képeket rögzít még gyenge megvilágítás mellett is, a kiemelkedő képességű 1.0-ás érzékelője és az alacsony torzítású ZEISS® Tessar T* objektíve révén, a képek megosztása pedig egyszerű az okostelefonnal. Rendelkezik ezen felül beépített 4K videofelvétel képességgel, meggyőző képstabilizálással, továbbfejlesztett, 20 cm-es minimális fókusztávolsággal és 180°ban dönthető LCD képernyővel.

 

Az RX0 II lelke egy 1” méretű rétegelt, 15,3 megapixeli felbontású Exmor RS™ CMOS képérzékelő és a korszerű BIONZ X™ képfeldolgozó motor, amely továbbfejlesztettszínvisszaadást (többek között gyönyörű bőrszíneket) biztosít. A két funkció együttesen nem csak villámgyors teljesítményre képesek, de kiváló képminőségű állóképeket és filmfelvételeket eredményeznek széles, ISO 80- 12800-ig terjedő érzékenységi tartományban. A ZEISS® Tessar T* 24 mm F 4.0 rögzített széles látószögű lencse rövidített minimális fókusztávolsága 20 cm, ami kiválóan alkalmassá teszi szelfik vagy asztali képek készítésére.

Bármilyen körülményhez igazodik

Az RX0 II fényképezőgépet bárhová gond nélkül magával viheti. A mindössze 59 mm x 40,5 mm x 35 mm méretű és csak 132 g súlyú RX0 II kényelmesen elfér a zsebben, és időjárási körülményektől függetlenül kényelmesen használható. A kamera 10 méter mélységig vízálló, mindemellett porálló, 2 méter magasságig ütésálló és 200 kg erőhatásig törésállóis.

„Az eredeti RX0 fejlesztésével az volt a célunk, hogy egy olyan kamerát építsünk, amely a formájának és műszaki tulajdonságainak köszönhetően a kreatív önkifejezés új formáit teszi lehetővé. Az RX0 továbbfejlesztésével alkottuk meg az új RX0 II-t, amely bővített képességeket és funkciókat tartalmaz. Ezek az új funkciók ideálissá teszik az új modellt a legkülönbözőbb utazásokhoz. Az új kamera képkészítés és vlogolás során kiválóan használható állóképek és videók készítéséhez szinte bármilyen helyzetben” – mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe Digital Imaging termékmarketingért felelős vezetője.

 

Filmezés és egyéb funkciók

Az RX0 II 4K 30p belső filmfelvételek készítésére alkalmas teljes pixel-kiolvasással, pixel binning nélkül, a 4K videókhoz szükségesnél kb. 1,7-szer gyorsabb adatolvasási sebességgel. A rendkívül gyors mintavételezési eljárás csökkenti a moiré és raszter effekteket, és egyenletes átmenetekkel rendelkező, kiváló 4K felbontású, kivételesen részletgazdag és mély felvételeket biztosít. A nemrégiben bemutatott Sony „Imaging Edge™” mobil alkalmazás segítségével ezek a felvételek egyszerűen továbbíthatók okostelefonra, szerkeszthetők és a közösségi oldalakon megoszthatók.

Az RX0 II beépített elektronikus stabilizációt biztosít, amellyel még a kamerát kézben tartva is rázkódásmentes felvétel készíthető. Az egyenletes hatás még tovább javítható, ha az elkészült felvételt a „Movie Edit add-on” alkalmazással okostelefonra vagy táblagépre továbbítjuk, ahol a felvétel készítése során rögzített kiegészítő információk segítségével a gimbal felfüggesztéshez hasonlóan tökéletesen egyenletes videókat készíthetünk. Egy másik új funkció, amelyet a Sony „Movie Edit add-on” alkalmazása segítségével vehetünk igénybe, az ún. „Intelligens képkivágás”, amely a kiválasztott tárgyat a kép középpontjában tartja, a képtorzítást pedig az utólagos szerkesztés során korrigálja. A videó megosztási helyéhez igazodva választhatjuk ki a kívánt oldalarányt.

Az RX0 II további filmes funkciói közé tartozik a Super Slow Motion, amely akár 1000 fps sebességű lassított felvételt biztosít, a tömörítetlen 4K jeladás HDMI csatlakozón keresztül és az egyidejű proxy filmfelvétel. Igénybe vehetjük a Picture Profile, S-Log2 és Time Code / User Bit funkciókat is, hogy a végeredmény pontosan megfeleljen az eredeti kreatív elképzelésnek.

Tűpontos képfelvételezés

Az RX0 II sokoldalúságához tartozik, hogy a videofelvételi lehetőségek mellett sokféle funkciót kínál állóképek készítéséhez is. Akár 1/32000 másodperces torzításmentes zárral rendelkezik, és akár 16 fps sebességgel képes felvételeket készíteni, amelyek képesek élethűen visszaadni az alany arcán megjelenő érzelmeket. Az eredeti RX0 készülék továbbfejlesztése során tökéletesítették a színvisszaadást, hogy képes legyen megjeleníteni az emberi bőr természetes, élénk színeit, míg az opcionális „Soft Skin Effect” a kisebb bőrhibák és ráncok elfedésére alkalmas. A „Rating” és a „Protect” funkciók a kamerán belül is használhatók, és a folyamatosan készített állóképeket egymás mellett, csoportba rendezve tekinthetjük meg a kamerán.

Az RX0 II a Sony a portréfotósok körében világszerte rendkívül népszerű Eye AF funkció továbbfejlesztett verzióját tartalmazza.Tovább tökéletesítettük az Eye AF gyorsaságát, pontosságát és működését, hogy még könnyebben lehessen gyönyörű portrékat készíteni; a kioldó gomb félig nyomva tartásával a készülék az alany szemére fókuszál. Az így bemért szemet a menüben (bal / jobb / auto) vagy egy általunk beállított gombbal tudjuk kiválasztani, hogy a felhasználó kizárólag a kompozícióra koncentrálhasson.

 

A kamera beállított időközű sorozatfelvételek készítésére is használható. Az elkészült képeket a Sony „Imaging Edge” alkalmazás segítségével tudjuk szerkeszteni, és gyorsított („time-lapse”) videókat is készíthetünk belőlük.

 

Többkamerás lehetőségek

Akár 5 db RX0 II kamerát vezérelhet vezeték nélküli kapcsolaton keresztül a Sony „Imaging Edge Mobile” alkalmazás segítségével, a későbbiekben pedig egy hozzáférési ponton keresztül 6–50 kamera is egyidejűleg vezérelhető lesz (várhatóan 2019 nyarától). Az RX0 II a CCB-WD1 kameravezérlővel is kompatibilis, amely lehetővé teszi akár 100 kamera vezetékes, többkamerás konfigurációban történő összekapcsolását és vezérlését. Ezek a többkamerás megoldások a filmkészítés teljesen új lehetőségeit nyitják meg a felhasználók számára, hogy a szabad önkifejezés során minden lehetséges nézőpontot kihasználjanak.

Keresés