Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sony ILCE-6500Z váz + 16-70mm objektív

Ár:
859.900 Ft
759.900 Ft
Kedvezmény: 12%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:

Prémium kompakt eszköz kimagasló teljesítménnyel minden területen
Alpha 6500

Professzionális használatra szánt, APS-C cserélhető objektíves fényképezőgép villámgyors automatikus élességállítással, nagy sűrűségű témakövető AF technológia nagy látószöget fedő, fázisérzékelős AF-pontokkal, továbbfejlesztett puffertár az akár 11 képkocka/mp-es sorozatfelvétel érdekében, 5 tengelyes optikai képstabilizálás, érintőképernyős fókuszvezérlés.

  • 1 év gyári garancia

SEL-1670Z.AE Carl Zeiss Vario-Tessar T* E 16-70mm f/4 ZA objektívvel ! 

NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-07-04

Leírás

 

24,2 MP Exmor™ CMOS-képérzékelő

Az α6500 fényképezőgépben APS-C képérzékelő található kb. 24,2 effektív megapixeles felbontással, vékony vezetékrétege és nagyméretű fotodióda lemeze pedig fokozza a fényészlelés hatékonyságát. A képérzékelő a BIONZ X™ képfeldolgozó motorral együtt széles, ISO 100 és 51 200 közötti érzékenységtartományt képes lefedni alacsony képzaj mellett. Az érzékelő rézből készült, gyors jeltovábbításra alkalmas vezetékrétege segíti a videók 4K, illetve Full HD felbontásban történő rögzítését 120 képkocka/mp (100 kép/mp) mellett.

 

425 fázisérzékeléses AF-pont nagy sűrűségű témakövetési AF technológiával

425 fókuszsíkfázis-érzékeléses AF-pont segítségével jelentős kiterjedésű és sűrű képfedést valósít meg, ezért az α6500 pontosan, hatékonyan és megbízhatóan fókuszál a témára a kép egészén. Emellett a nagy sűrűségű követési AF technológia zökkenőmentesen aktivál AF-pontokat a képterületen belül mozgó témák fedése és hibátlan követése érdekében.

Fast Hybrid AF fényképekhez és videókhoz

Fast Hybrid AF fényképekhez és videókhoz

Az α6500 kínálja a világ leggyorsabb (0,05 mp-es) AF-funkcióját. Ezt a gyorsaságot a Fast Hybrid AF automatikus élességállításának és a BIONZ X képfeldolgozó rendkívül hatékony és pontos adatkezelésének ötvözése teszi lehetővé. Ezeknek köszönhetően videók és fényképek készítésekor kimagaslóan gyors és pontos mind az AF funkció, mind pedig a témakövetés. (1) Fókuszpont (2) Kontrasztérzékeléses AF (3) Fázisérzékeléses AF

 

11 kép/mp (Hi+) sorozatfelvétel és 8 kép/mp (Hi) élőnézetes sorozatfelvétel

Mozgó témákról is készíthet éles felvételeket a nagy sebességű sorozatfelvétellel akár 11 képkocka/mp (Hi+) mellett. De választhat is három sebesség közül legfeljebb 8 képkocka/mp-ig (Hi) az élőnézetes sorozatfelvétel esetében, amelynél valóban minimális az EVF, illetve az LCD-kijelző képének késleltetése – gyakorlatilag ugyanúgy használható, mint az optikai képkeresők. 

 

Óriási puffer akár 307 felvételhez (35 mp alatt) sorozatfelvételi módban

A gyorsabb belső feldolgozás és a nagyobb kapacitású puffermemória már 307 kép (36 mp alatti) nagy sebességű sorozatfelvételét teszi lehetővé. 

 

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

Az α6500 a fényképezőgép ötféle jellegű remegését képes ellensúlyozni, így több lehetőséget kínál stabil állóképek és videók készítéséhez. Az új, nagy pontosságú, giroszkópos érzékelő által kínált képstabilizálás egyenértékű az 5 fokozattal gyorsabb zársebesség alkalmazásával. A fényképezőgép lehetővé teszi a távoli témákra történő zoomolást, a részletgazdag közeli felvételek készítését, az éjszakai jelenetek megörökítését és más képrögzítési helyzetek kezelését ― mindezt a remegés miatti minimális elmosódással. (1) Lengés (2) Billenés (3) Elfordulás

Intuitív, érintés alapú fókuszálás még a képkeresőbe nézve is

Intuitív, érintés alapú fókuszálás még a képkeresőbe nézve is

Az érintés alapú fókuszálás még inkább magától értetődővé teszi a fókuszpont kiválasztását ― elegendő az LCD-érintőképernyőn megérintenie a kép élessé tenni kívánt pontját. Az érintőpanel funkció segítségével a fókuszpontot az érintőképernyőn húzott ujjával mozgathatja akár a képkereső használata esetén is.

4K videofelvétel

4K videofelvétel

A 4K videofelvétel a Super 35 mm-es formátumban, teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül kb. 2,4-szer annyi adat rögzítését teszi lehetővé, mint amennyire alapvetően szükség van a 4K felvételekhez (QFHD: 3840 x 2160). Ilyen mennyiségű információ valójában 6K adatmennyiségnek felel meg, így kivételesen nagy felbontású 4K-képek készítésének ad teret.

XGA OLED Tru-Finder™

XGA OLED Tru-Finder™

Az α6500 nagy kontrasztú, nagy felbontású, jól látható XGA OLED Tru-Finder képkeresőt kínál. A sötét részeket és a színeket rendkívüli részletgazdagsággal képes visszaadni, így a jelenetek tisztán látszanak és jól követhető a téma. A képkereső használatához választhat akár 120 (100), akár 60 (50) képkocka/mp képfrissítési gyakoriságot. 

 

Eye AF (AF-C kompatibilis)

Az α6500 kínálja az Eye AF funkciót is, amely képes észlelni a képen szereplő szemet és hajszálpontosan ráfókuszálni akár gyors objektív és teljesen nyitott blende esetén, azaz kis mélységélesség esetén is. Az Eye AF működik AF-C üzemmódban is, így még a téma mozgása sem okoz gondot: a nagy sűrűségű és jelentős képfedést megvalósító, 425 pontos fókuszsíkfázis-érzékeléses AF érzékelő végig pontosan fókuszál a szemekre.

Követő AF

Követő AF

Ez a funkció automatikusan fókuszban tartja a mozgó témát. Egyszerűen hangolja össze a célképkockát és a követendő témát. Ha a tárgy kikerül a fókuszból, a fényképezőgép képes a tárgy észlelésére, majd ha az ismét feltűnik a képernyőn, folytatja a Rögzített AF funkció használatát.

 

A kifejezetten tartós zármechanika kb. 200 000 kioldási próbaciklust teljesített alacsony vibráció mellett 

Éljen a csekélyebb remegés miatti elmosódás és a rendkívül csendes, kb. 200 000 kioldásig tesztelt zármechanika nyújtotta előnyökkel. Ennek kulcsa a hátsó zárszerkezet végállásához közeli fékezőmechanika és a rugalmas, ütéselnyelőként működő anyagok beépítése. A csökkentett mértékű rezgés egyúttal a képfeldolgozó felbontásának optimalizálását is elősegíti.  

 

Továbbfejlesztett képfeldolgozó rendszer

A BIONZ X képfeldolgozó motort támogatja az újonnan kifejlesztett, felhasználói LSI. A képérzékelőhöz optimalizált képfeldolgozó algoritmus fokozza a textúra-visszaadást és a kép tisztaságát, egyúttal minimalizálja a képzajt – különösen a közepes és a nagy érzékenységi tartományban.

 

Lassított és gyorsított felvétel

A fényképezőgéppel legfeljebb 5× lassított felvétel és legfeljebb 60× gyorsított felvétel rögzítésére van mód akár 50 Mb/s adatsebességgel, minőségi Full HD felbontásban. 8 felvételkészítési képkockasebesség közül választhat 1 képkocka/mp és 120 képkocka/mp (100 képkocka/mp) között, illetve dönthet a 24p, 30p (25p) vagy a 60p (50p) rögzítési formátum mellett. A lassított és a gyorsított felvételek az elkészítésüket követően azonnal, számítógépes utófeldolgozás nélkül is lejátszhatók.

 

Fókuszsík-fázisérzékeléses AF A-bajonettes objektívekhez 

Az α6500 még akkor is biztosítja a fókuszsík-fázisérzékeléses AF funkciót, ha A-bajonettes objektív van rögzítve Sony közgyűrű (LA-EA3) segítségével. Ennek köszönhetően kihasználhatja az autofókusz-rendszer kivételesen széles lefedettsége nyújtotta előnyöket, amelyet a 425 fókuszsík-fázisérzékeléses AF-pont biztosít, valamint gyors, folyamatos követést biztosító működést tapasztalhat az E-bajonettes és más objektívek esetében egyaránt. (1) A-bajonettes objektívek

 

AF a fókusznagyítóban

Még akkor is használhatja az autofókuszt, ha a képkeresőben vagy az LCD kijelzőn kinagyítja a kép adott részét, például a fókusz finomabb beállításához. Ez kiváló lehetőség makrófotózás esetén, amikor a pontos fókuszálás kulcsfontosságú szerepet tölt be.

 

Gamma megjelenítési segéd és Zebra funkció

A Gamma megjelenítési segéd funkció lehetővé teszi a képek természetes kontraszt melletti megtekintését, miközben S-Log gamma beállítással készít felvételt, az S-Log2 és S-Log3 gammát ITU709 (800%) gammára konvertálva a képek figyelemmel kíséréséhez, illetve a nagyítás közbeni fókusz LCD-kijelzőn vagy a képkeresőn történő ellenőrzéséhez. Emellett a Zebra funkció egyszerűbbé teszi az expozíciófigyelést, különösen az S-Log gamma beállítás esetén. Adja meg a videojel fényerejének célértékét 0 és 109% között, állítson be egy +10% és -10% közötti tartományt az értékhez, és a zebraminta kijelzi az adott tartományon belüli exponálással rendelkező területeket.

 

S-Gamut/S-Log felvételkészítés

Az S-Gamut és az S-Log felvételkészítés rugalmasságot teremt az utómunkálatok során végzett fényeléshez. Az S-Log3 és S-Log2 gammagörbék széles (akár 1300%-os) dinamikatartományt biztosítanak, ami minimálisra csökkenti a kifehéredett vagy elsötétített részeket. Mindezeken felül az α6500 igazán meggyőző, 14 fokozatú terjedelmet kínál az S-Log3 gamma beállításhoz. A fényképezőgép támogatja továbbá az S-Gamut, az S-Gamut3 és az S-Gamut3 beállítást is. Cine színtartomány a Sony-tól.brMEGJEGYZÉS: A képek feldolgozásához alapfeltétel az S-Log2 és S-Log3 fényelés.

Csatlakozók további kapcsolatokhoz

A fényképezőgép támogatja a professzionális, XLR csatlakozójú standard audioeszközök vonalbemenetét is külön megvásárolható XLR adapterkészlet (XLR-K2M/XLR-K1M) használata esetén, amely számos csúcstechnológiájú mikrofon csatlakoztatását teszi lehetővé. Emellett támogatja a tiszta HDMI-kimenetet, így tömörítés nélküli 4K, illetve Full HD videókat küldhet külső rögzítőeszközre vagy megjelenítőre. 

 

Por- és nedvességálló 

Megfelelő por- és nedvességtűrési megoldások gátolják a víz és a por bejutását a fényképezőgép belsejébe: szigetelés a gombok és a tárcsák körül, valamint védelmet biztosító, kétrétegű szerkezet, amely szorosan közrefogja a paneleket és a részegységeket.

 

Merev magnéziumötvözet váz és masszív objektívrögzítési kialakítás

A magnéziumötvözetből készülő belső keretnek, valamint hátsó, felső és elülső fedélnek köszönhetően az α6500 a masszív megbízhatóság és a stabil kezelhetőség eszköze, kompakt kialakítása ugyanis jól viseli a terepen történő fotózás viszontagságait. Emellett az objektívbajonett szilárdsága és merevsége különlegesen stabil rögzítési alapot biztosít akár a nagyméretű és nehéz objektívekhez (pl. teleobjektívekhez) is.

 

Csendes felvételkészítés

A Csendes felvételkészítési mód hang nélkül oldja ki a zárat még sorozatfelvétel esetén is akár kb. 3 képkocka/mp értékű AF/AE követésnél, így rendkívül kényelmes megoldást jelent beltéri előadások rögzítéséhez, szabadtéri természetfotózáshoz és egyéb olyan helyzetekhez, amikor fontos a csendes működés. Ezen üzemmód intuitívabb és kevésbé zavaró be- és kikapcsolásához rendelje hozzá a módot egy testre szabható gombhoz.

 

Új menüfelület 

Az áttervezett menü új kategorizálási sémát követ. Mostantól a kiválasztott csoportnév a képernyő tetején jelenik meg, az egyes lapfülek színe pedig különböző. Ez gyorsan elérhetővé teszi a kívánt menüelemeket, így a beállításokat könnyedén, akár felvételkészítés közben is. 

 

Fájlnévbeállítás

Alapértelmezés szerint minden fájlnév a „DSC” karakterlánccal kezdődik, de a fényképezőgép segítségével módosíthatja és rögzítheti, azaz testre szabhatja a fájlneveket tetszés szerinti első három karakter megadásával. Ez megkönnyíti a fájlok kezelését, különösen a több fényképezőgéppel végzett feladatok teljesítése esetén.

 

PlayMemories Camera Apps™

Legyen még kreatívabb, és tegye kifejezőbbé a fényképeket a PlayMemories Camera Apps alkalmazásletöltő szolgáltatás segítségével, amellyel új funkciókkal bővítheti a fényképezőgép szolgáltatásait. Válasszon az idősűrítéses (Time-lapse) lehetőségek közül a képek adott időközönkénti rögzítéséhez és összefűzéséhez, használja a Smart Remote Control alkalmazást a beállítások okostelefonról vagy tabletről történő vezérléséhez, vagy próbálja ki a Sky HDR (nagy dinamikatartományú képfelvétel), a Star Trail, a Liveview Grading, a Smooth Reflection és más alkalmazásokat. Megjegyzés: A szolgáltatások elérhetősége régiótól függ.

 

Helyadatok kapcsolata

Miután a fényképezőgépet párosította kompatibilis mobiltelefonra, illetve táblagépre telepített PlayMemories Mobile alkalmazáshoz Bluetooth®-kapcsolaton keresztül, lehetővé válik a mobilkészülék helyadatainak lekérdezése és rögzítése. A letöltött helyadatokkal a fényképezőgép dátum/idő és helybeállításai is korrigálhatók. Ezt követően a PlayMemories Home alkalmazás segítségével térképre rendezheti a számítógépre importált összes fotót.

 

Egyérintéses távvezérlés/Egyérintéses megosztás

Az egyérintéses távvezérléssel okostelefonja vagy tabletje képkeresővé/távvezérlővé alakítható. Az egyérintéses megosztással a fényképek/videók átvihetők más készülékekre SNS megosztás céljából. Egyszerűen telepítsen PlayMemories Mobile™ alkalmazást Wi-Fi hálózaton keresztül az NFC-képes androidos eszközére, majd a csatlakoztatáshoz érintse az eszközt a fényképezőgéphez. Nem rendelkezik NFC-funkcióval? Nem gond, mivel az új, QR-kóddal való kompatibilitásnak köszönhetően más módon is párosíthatja az eszközöket.

 

Támogatás: Capture One Express (Sony)

A precíz színvisszaadást és lenyűgöző részletgazdagságot nyújtó Capture One Express (Sony) a világ egyik legjobb RAW-konvertere. Rugalmas digitálisállomány-kezelés, a szükséges beállítóeszközök széles választéka, valamint gyors és érzékeny teljesítmény egyetlen, testre szabható és integrált megoldásban. MEGJEGYZÉS: A Capture One megoldások megvásárlásával, használatával és támogatásával kapcsolatos kérdéseivel forduljon a Phase One vállalathoz.

 

Fejlett automatikus exponáló funkciók

A Többpontos, a Középső és a Spot mérési mód mellett a fényképezőgép újabbakat is felvonultat – ilyen a Fényes mód (amelyben a gép automatikusan észleli a képterület legfényesebb részét, és az expozíciós mérést erre a területrészre fókuszálva elkerüli a beégés jelenségét), illetve az Átlag mód is (amelyben a teljes képterület átlagolt mérése történik a változó felvételkészítési szögek esetén is stabil és kiszámítható AE-követési teljesítmény érdekében). Továbbá, ha a [Focus Area] (Fókuszterület) paraméter beállítása [Flexible Spot] (Rugalmas spot) vagy [Expand Flexible Spot] (Kibővített rugalmas spot), a mérési pont helyét össze lehet kötni a fókuszterülettel (Center/Focus Point Link). Emellett a normál expozíciós értéket –1 és +1 között lehet állítani (1/6-os lépésekben), és ez minden mérési módhoz külön állítható.

 

Prioritás beállítása AWB-ben

Ha a fehéregyensúly beállítása Auto, és a fény izzólámpából vagy hasonló fényforrásból érkezik, a színtónus-prioritás értéke [Standard] (Normál), [Ambience] (Környezet) vagy [White] (Fehér) lehet. Az [Ambience] (Környezet) beállítás melegebb tónust kölcsönöz, a [White] (Fehér) pedig hűen adja vissza a színtónusokat.

 

Továbbfejlesztett távoli fényképezővezérlési funkció

Ha a fényképezőgép csatlakoztatva van számítógéphez, a Remote Camera Control program segítségével készíthet felvételeket, illetve módosíthatja a fényképezőgép beállításait. Ez a számítógép–fényképezőgép kapcsolat lehetővé teszi a fotók tárolását akár a fényképezőgépen, akár a számítógépen, így a képeket a fényképezőgép otthagyása nélkül is megtekintheti. Lehetővé vált továbbá az is, hogy csak JPEG-fájlokat küldjön a számítógépre (a JPEG- és RAW-fájlok együttes küldése helyett), így kisebb a mozgatott fájladatok mennyisége, azaz a felvételeket szinte azonnal meg lehet tekinteni.A világon a legtöbb 425 fázisérzékeléses AF-pont

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés