Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sony ILCE-6500MB - SEL-18135 objektívvel

Ár:
649.900 Ft
599.900 Ft
Kedvezmény: 8%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó:

α6500 prémium, E-bajonettes APS-C fényképezőgép

Prémium kompakt eszköz kimagasló teljesítménnyel minden területen

Professzionális használatra szánt, APS-C cserélhető objektíves fényképezőgép villámgyors automatikus élességállítással, nagy sűrűségű témakövető AF technológia nagy látószöget fedő, fázisérzékelős AF-pontokkal, továbbfejlesztett puffertár az akár 11 képkocka/mp-es sorozatfelvétel érdekében, 5 tengelyes optikai képstabilizálás, érintőképernyős fókuszvezérlés.

  • Páratlan AF és puffermemória az akár 300-nál is több felvételt rögzítő sorozatfelvételért
  • 5 tengelyes képstabilizálás, amely 5 lépésközzel rövidebb záridővel egyenértékű
  • Érintőképernyő a magától értetődő és kényelmes élességállításhoz
  • Sony SEL-18135 E 18-135mm f/3.5-5.6 OSS objektívvel!
Gyártó cikkszám: ILCE6500MB.CEC
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-07-04

Leírás

24,2 MP Exmor™ CMOS-képérzékelő

24,2 MP Exmor™ CMOS-képérzékelő

Az α6500 fényképezőgépben APS-C képérzékelő található kb. 24,2 effektív megapixeles felbontással, vékony vezetékrétege és nagyméretű fotodióda lemeze pedig fokozza a fényészlelés hatékonyságát. A képérzékelő a BIONZ X™ képfeldolgozó motorral együtt széles, ISO 100 és 51 200 közötti érzékenységtartományt képes lefedni alacsony képzaj mellett. Az érzékelő rézből készült, gyors jeltovábbításra alkalmas vezetékrétege segíti a videók 4K, illetve Full HD felbontásban történő rögzítését 120 képkocka/mp (100 kép/mp) mellett.

425 fázisérzékeléses AF-pont nagy sűrűségű témakövetési AF technológiával

425 fázisérzékeléses AF-pont nagy sűrűségű témakövetési AF technológiával

425 fókuszsíkfázis-érzékeléses AF-pont segítségével jelentős kiterjedésű és sűrű képfedést valósít meg, ezért az α6500 pontosan, hatékonyan és megbízhatóan fókuszál a témára a kép egészén. Emellett a nagy sűrűségű követési AF technológia zökkenőmentesen aktivál AF-pontokat a képterületen belül mozgó témák fedése és hibátlan követése érdekében. (1) Fázisérzékeléses AF lefedettség (425 pont) (2) Kontrasztérzékeléses AF lefedettség (169 pont)

Fast Hybrid AF fényképekhez és videókhoz

Fast Hybrid AF fényképekhez és videókhoz

Az α6500 kínálja a világ leggyorsabb (0,05 mp-es) AF-funkcióját. Ezt a gyorsaságot a Fast Hybrid AF automatikus élességállításának és a BIONZ X képfeldolgozó rendkívül hatékony és pontos adatkezelésének ötvözése teszi lehetővé. Ezeknek köszönhetően videók és fényképek készítésekor kimagaslóan gyors és pontos mind az AF funkció, mind pedig a témakövetés. (1) Fókuszpont (2) Kontrasztérzékeléses AF (3) Fázisérzékeléses AF

11 kép/mp (Hi+) sorozatfelvétel és 8 kép/mp (Hi) élőnézetes sorozatfelvétel

11 kép/mp (Hi+) sorozatfelvétel és 8 kép/mp (Hi) élőnézetes sorozatfelvétel

Mozgó témákról is készíthet éles felvételeket a nagy sebességű sorozatfelvétellel akár 11 képkocka/mp (Hi+) mellett. De választhat is három sebesség közül legfeljebb 8 képkocka/mp-ig (Hi) az élőnézetes sorozatfelvétel esetében, amelynél valóban minimális az EVF, illetve az LCD-kijelző képének késleltetése – gyakorlatilag ugyanúgy használható, mint az optikai képkeresők. 

Óriási puffer akár 307 felvételhez (kb. 36 mp alatt) sorozatfelvételi módban

Óriási puffer akár 307 felvételhez (kb. 36 mp alatt) sorozatfelvételi módban

A gyorsabb belső feldolgozás és a nagyobb kapacitású puffermemória már 307 kép (kb. 36 mp alatti) nagy sebességű sorozatfelvételét teszi lehetővé. 

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

Az α6500 a fényképezőgép ötféle jellegű remegését képes ellensúlyozni, így több lehetőséget kínál stabil állóképek és videók készítéséhez. Az új, nagy pontosságú, giroszkópos érzékelő által kínált képstabilizálás egyenértékű az 5 fokozattal gyorsabb zársebesség alkalmazásával. A fényképezőgép lehetővé teszi a távoli témákra történő zoomolást, a részletgazdag közeli felvételek készítését, az éjszakai jelenetek megörökítését és más képrögzítési helyzetek kezelését ― mindezt a remegés miatti minimális elmosódással. (1) Lengés (2) Billenés (3) Elfordulás

Intuitív, érintés alapú fókuszálás még a képkeresőbe nézve is

Intuitív, érintés alapú fókuszálás még a képkeresőbe nézve is

Az érintés alapú fókuszálás még inkább magától értetődővé teszi a fókuszpont kiválasztását ― elegendő az LCD-érintőképernyőn megérintenie a kép élessé tenni kívánt pontját. Az érintőpanel funkció segítségével a fókuszpontot az érintőképernyőn húzott ujjával mozgathatja akár a képkereső használata esetén is.

4K videofelvétel

4K videofelvétel

A 4K videofelvétel a Super 35 mm-es formátumban, teljes pixelkiolvasással, pixel binning nélkül kb. 2,4-szer annyi adat rögzítését teszi lehetővé, mint amennyire alapvetően szükség van a 4K felvételekhez (QFHD: 3840 x 2160). Ilyen mennyiségű információ valójában 6K adatmennyiségnek felel meg, így kivételesen nagy felbontású 4K-képek készítésének ad teret.

XGA OLED Tru-Finder™

XGA OLED Tru-Finder™

Az α6500 nagy kontrasztú, nagy felbontású, jól látható XGA OLED Tru-Finder képkeresőt kínál. A sötét részeket és a színeket rendkívüli részletgazdagsággal képes visszaadni, így a jelenetek tisztán látszanak és jól követhető a téma. A képkereső használatához választhat akár 120 (100), akár 60 (50) képkocka/mp képfrissítési gyakoriságot. 

Eye AF (AF-C kompatibilis)

Eye AF (AF-C kompatibilis)

Az α6500 kínálja az Eye AF funkciót is, amely képes észlelni a képen szereplő szemet és hajszálpontosan ráfókuszálni akár gyors objektív és teljesen nyitott blende esetén, azaz kis mélységélesség esetén is. Az Eye AF működik AF-C üzemmódban is, így még a téma mozgása sem okoz gondot: a nagy sűrűségű és jelentős képfedést megvalósító, 425 pontos fókuszsíkfázis-érzékeléses AF érzékelő végig pontosan fókuszál a szemekre.

Követő AF

Követő AF

Ez a funkció automatikusan fókuszban tartja a mozgó témát. Egyszerűen hangolja össze a célképkockát és a követendő témát. Ha a tárgy kikerül a fókuszból, a fényképezőgép képes a tárgy észlelésére, majd ha az ismét feltűnik a képernyőn, folytatja a Rögzített AF funkció használatát.

A kifejezetten tartós zármechanika kb. 200 000 kioldási próbaciklust teljesített alacsony vibráció mellett

A kifejezetten tartós zármechanika kb. 200 000 kioldási próbaciklust teljesített alacsony vibráció mellett

Éljen a csekélyebb remegés miatti elmosódás és a rendkívül csendes, kb. 200 000 kioldásig tesztelt zármechanika nyújtotta előnyökkel. Ennek kulcsa a hátsó zárszerkezet végállásához közeli fékezőmechanika és a rugalmas, ütéselnyelőként működő anyagok beépítése. A csökkentett mértékű rezgés egyúttal a képfeldolgozó felbontásának optimalizálását is elősegíti.

Továbbfejlesztett képfeldolgozó rendszer

Továbbfejlesztett képfeldolgozó rendszer

A BIONZ X képfeldolgozó motort támogatja az újonnan kifejlesztett, felhasználói LSI. A képérzékelőhöz optimalizált képfeldolgozó algoritmus fokozza a textúra-visszaadást és a kép tisztaságát, egyúttal minimalizálja a képzajt – különösen a közepes és a nagy érzékenységi tartományban.

Lassított és gyorsított felvétel

Lassított és gyorsított felvétel

A fényképezőgéppel legfeljebb 5× lassított felvétel és legfeljebb 60× gyorsított felvétel rögzítésére van mód akár 50 Mb/s adatsebességgel, minőségi Full HD felbontásban. 8 felvételkészítési képkockasebesség közül választhat 1 képkocka/mp és 120 képkocka/mp (100 képkocka/mp) között, illetve dönthet a 24p, 30p (25p) vagy a 60p (50p) rögzítési formátum mellett. A lassított és a gyorsított felvételek az elkészítésüket követően azonnal, számítógépes utófeldolgozás nélkül is lejátszhatók.

Fókuszsík-fázisérzékeléses AF A-bajonettes objektívekhez 

Fókuszsík-fázisérzékeléses AF A-bajonettes objektívekhez 

Az α6500 még akkor is biztosítja a fókuszsík-fázisérzékeléses AF funkciót, ha A-bajonettes objektív van rögzítve Sony közgyűrű (LA-EA3) segítségével. Ennek köszönhetően kihasználhatja az autofókusz-rendszer kivételesen széles lefedettsége nyújtotta előnyöket, amelyet a 425 fókuszsík-fázisérzékeléses AF-pont biztosít, valamint gyors, folyamatos követést biztosító működést tapasztalhat az E-bajonettes és más objektívek esetében egyaránt. (1) A-bajonettes objektívek

AF a fókusznagyítóban

AF a fókusznagyítóban

Még akkor is használhatja az autofókuszt, ha a képkeresőben vagy az LCD kijelzőn kinagyítja a kép adott részét, például a fókusz finomabb beállításához. Ez kiváló lehetőség makrófotózás esetén, amikor a pontos fókuszálás kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Gamma megjelenítési segéd és Zebra funkció

Gamma megjelenítési segéd és Zebra funkció

A Gamma megjelenítési segéd funkció lehetővé teszi a képek természetes kontraszt melletti megtekintését, miközben S-Log gamma beállítással készít felvételt, az S-Log2 és S-Log3 gammát ITU709 (800%) gammára konvertálva a képek figyelemmel kíséréséhez, illetve a nagyítás közbeni fókusz LCD-kijelzőn vagy a képkeresőn történő ellenőrzéséhez. Emellett a Zebra funkció egyszerűbbé teszi az expozíciófigyelést, különösen az S-Log gamma beállítás esetén. Adja meg a videojel fényerejének célértékét 0 és 109% között, állítson be egy +10% és -10% közötti tartományt az értékhez, és a zebraminta kijelzi az adott tartományon belüli exponálással rendelkező területeket.

S-Gamut/S-Log felvételkészítés

S-Gamut/S-Log felvételkészítés

Az S-Gamut és az S-Log felvételkészítés rugalmasságot teremt az utómunkálatok során végzett fényeléshez. Az S-Log3 és S-Log2 gammagörbék széles (akár 1300%-os) dinamikatartományt biztosítanak, ami minimálisra csökkenti a kifehéredett vagy elsötétített részeket. Mindezeken felül az α6500 igazán meggyőző, 14 fokozatú terjedelmet kínál az S-Log3 gamma beállításhoz. A fényképezőgép támogatja továbbá az S-Gamut, az S-Gamut3 és az S-Gamut3 beállítást is. színtartományokat. MEGJEGYZÉS: A képek feldolgozásához alapfeltétel az S-Log2 és S-Log3 fényelés.

Csatlakozók további kapcsolatokhoz

A fényképezőgép támogatja a professzionális, XLR csatlakozójú standard audioeszközök vonalbemenetét is külön megvásárolható XLR adapterkészlet (XLR-K2M/XLR-K1M) használata esetén, amely számos csúcstechnológiájú mikrofon csatlakoztatását teszi lehetővé. Emellett támogatja a tiszta HDMI-kimenetet, így tömörítés nélküli 4K, illetve Full HD videókat küldhet külső rögzítőeszközre vagy megjelenítőre. 

Por- és nedvességálló 

Por- és nedvességálló 

Megfelelő por- és nedvességtűrési megoldások gátolják a víz és a por bejutását a fényképezőgép belsejébe: szigetelés a gombok és a tárcsák körül, valamint védelmet biztosító, kétrétegű szerkezet, amely szorosan közrefogja a paneleket és a részegységeket.

Merev magnéziumötvözet váz és masszív objektívrögzítési kialakítás

Merev magnéziumötvözet váz és masszív objektívrögzítési kialakítás

A magnéziumötvözetből készülő belső keretnek, valamint hátsó, felső és elülső fedélnek köszönhetően az α6500 a masszív megbízhatóság és a stabil kezelhetőség eszköze, kompakt kialakítása ugyanis jól viseli a terepen történő fotózás viszontagságait. Emellett az objektívbajonett szilárdsága és merevsége különlegesen stabil rögzítési alapot biztosít akár a nagyméretű és nehéz objektívekhez (pl. teleobjektívekhez) is.

Csendes felvételkészítés

Csendes felvételkészítés

A Csendes felvételkészítési mód hang nélkül oldja ki a zárat még sorozatfelvétel esetén is akár kb. 3 képkocka/mp értékű AF/AE követésnél, így rendkívül kényelmes megoldást jelent beltéri előadások rögzítéséhez, szabadtéri természetfotózáshoz és egyéb olyan helyzetekhez, amikor fontos a csendes működés. Ezen üzemmód intuitívabb és kevésbé zavaró be- és kikapcsolásához rendelje hozzá a módot egy testre szabható gombhoz.

Az új menü segítségével még egyszerűbb a keresés 

Az új menü segítségével még egyszerűbb a keresés 

Az áttervezett menü új kategorizálási sémát követ. Mostantól a kiválasztott csoportnév a képernyő tetején jelenik meg, az egyes lapfülek színe pedig különböző. Ez gyorsan elérhetővé teszi a kívánt menüelemeket, így a beállításokat könnyedén, akár felvételkészítés közben is. 

Fájlnévbeállítás

Fájlnévbeállítás

Alapértelmezés szerint minden fájlnév a „DSC” karakterlánccal kezdődik, de a fényképezőgép segítségével módosíthatja és rögzítheti, azaz testre szabhatja a fájlneveket tetszés szerinti első három karakter megadásával. Ez megkönnyíti a fájlok kezelését, különösen a több fényképezőgéppel végzett feladatok teljesítése esetén.

PlayMemories Camera Apps™

PlayMemories Camera Apps™

Legyen még kreatívabb, és tegye kifejezőbbé a fényképeket a PlayMemories Camera Apps alkalmazásletöltő szolgáltatás segítségével, amellyel új funkciókkal bővítheti a fényképezőgép szolgáltatásait. Válasszon az idősűrítéses (Time-lapse) lehetőségek közül a képek adott időközönkénti rögzítéséhez és összefűzéséhez, használja a Smart Remote Control alkalmazást a beállítások okostelefonról vagy tabletről történő vezérléséhez, vagy próbálja ki a Sky HDR (nagy dinamikatartományú képfelvétel), a Star Trail, a Liveview Grading, a Smooth Reflection és más alkalmazásokat. Megjegyzés: A szolgáltatások elérhetősége régiótól függ.

Helyadatok kapcsolata

Helyadatok kapcsolata

Miután a fényképezőgépet párosította kompatibilis mobiltelefonra, illetve táblagépre telepített PlayMemories Mobile alkalmazáshoz Bluetooth®-kapcsolaton keresztül, lehetővé válik a mobilkészülék helyadatainak lekérdezése és rögzítése. A letöltött helyadatokkal a fényképezőgép dátum/idő és helybeállításai is korrigálhatók. Ezt követően a PlayMemories Home alkalmazás segítségével térképre rendezheti a számítógépre importált összes fotót.

Egyérintéses távvezérlés/Egyérintéses megosztás

Egyérintéses távvezérlés/Egyérintéses megosztás

Az egyérintéses távvezérléssel okostelefonja vagy tabletje képkeresővé/távvezérlővé alakítható. Az egyérintéses megosztással a fényképek/videók átvihetők más készülékekre SNS megosztás céljából. Egyszerűen telepítsen PlayMemories Mobile™ alkalmazást Wi-Fi hálózaton keresztül az NFC-képes androidos eszközére, majd a csatlakoztatáshoz érintse az eszközt a fényképezőgéphez. Nem rendelkezik NFC-funkcióval? Nem gond, mivel az új, QR-kóddal való kompatibilitásnak köszönhetően más módon is párosíthatja az eszközöket.

Capture One (Sony)

Capture One (Sony)

A Capture One Express (for Sony) ingyenes, díjnyertes képszerkesztő szoftver kiemelkedő képminőségű RAW-képkidolgozást tesz lehetővé, a könnyű képfájlkezelést és sokoldalú szerkesztőeszközöket kínál. A fizetős Capture One Pro (for Sony) verzióban még több szerkesztőeszköz található, és számítógéppel összekapcsolt fényképezésre is használható.

Fejlett automatikus exponáló funkciók

Fejlett automatikus exponáló funkciók

A Többpontos, a Középső és a Spot mérési mód mellett a fényképezőgép újabbakat is felvonultat – ilyen a Fényes mód (amelyben a gép automatikusan észleli a képterület legfényesebb részét, és az expozíciós mérést erre a területrészre fókuszálva elkerüli a beégés jelenségét), illetve az Átlag mód is (amelyben a teljes képterület átlagolt mérése történik a változó felvételkészítési szögek esetén is stabil és kiszámítható AE-követési teljesítmény érdekében). Továbbá, ha a [Focus Area] (Fókuszterület) paraméter beállítása [Flexible Spot] (Rugalmas spot) vagy [Expand Flexible Spot] (Kibővített rugalmas spot), a mérési pont helyét össze lehet kötni a fókuszterülettel (Center/Focus Point Link). Emellett a normál expozíciós értéket –1 és +1 között lehet állítani (1/6-os lépésekben), és ez minden mérési módhoz külön állítható.

Prioritás beállítása AWB-ben

Prioritás beállítása AWB-ben

Ha a fehéregyensúly beállítása Auto, és a fény izzólámpából vagy hasonló fényforrásból érkezik, a színtónus-prioritás értéke [Standard] (Normál), [Ambience] (Környezet) vagy [White] (Fehér) lehet. Az [Ambience] (Környezet) beállítás melegebb tónust kölcsönöz, a [White] (Fehér) pedig hűen adja vissza a színtónusokat.

Továbbfejlesztett távoli fényképezővezérlési funkció

Továbbfejlesztett távoli fényképezővezérlési funkció

Ha a fényképezőgép csatlakoztatva van számítógéphez, a Remote Camera Control program segítségével készíthet felvételeket, illetve módosíthatja a fényképezőgép beállításait. Ez a számítógép–fényképezőgép kapcsolat lehetővé teszi a fotók tárolását akár a fényképezőgépen, akár a számítógépen, így a képeket a fényképezőgép otthagyása nélkül is megtekintheti. Lehetővé vált továbbá az is, hogy csak JPEG-fájlokat küldjön a számítógépre (a JPEG- és RAW-fájlok együttes küldése helyett), így kisebb a mozgatott fájladatok mennyisége, azaz a felvételeket szinte azonnal meg lehet tekinteni.

Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X

Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis a Final Cut Pro X és iMovie szoftverekkel.

Új Imaging Edge szoftvercsomag a Sonytól

Új Imaging Edge szoftvercsomag a Sonytól

Az Imaging Edge alkalmazáscsomaggal a lehető legjobb képminőség érhető el, javítható a munka hatékonysága és aprólékosan szerkeszthetők a RAW-alapú képek. A „Remote” alkalmazással távvezérelhető a fényképezés; az „Edit” programmal a RAW-adatokból kiváló minőségű fotók „hívhatók elő”; míg a „Viewer” a fényképek megtekintésére, értékelésére és listából történő kiválasztására használható.Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés