Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony Xperia Z2

Kényelmes luxushatás avagy a legjobb okos
 
A legújabb Android operációs rendszer mellett egyénre szabható app menünek és 2.3 GHz-es quad-core Qualcomm Snapdragon 801 processzornak örülhetnek a Z2 birtokosai. Ez pedig a 3GB RAM memóriával kiegészítve azt jelenti, hogy választott telefonjuk igazán gyors teljesítményre képes. 
 
A Sony legújabb szupertelefonja, a Sony Xperia Z2 a múlt évben kiadott Z1-et váltja. Az új telefon dizájnjában megtartotta az alumínium széleket, a vonzó üveg elő- és hátlapot, a Full HD-s kijelzőt, a quad-core processzort és az ütős 20.7 megapixeles kamerát. És akárcsak az elődje, a Z2 is tökéletesen vízálló.

Amiben viszont az új modell eltér a korábbitól, az a valamivel nagyobb, 5.2 hüvelykes kijelző, a karcsúbb keretezés a széleken, a gyorsabb, 2.3GHz-es Qualcomm processzor és a legújabb Android 4.4.2 KitKat szoftver. No meg a kamera, amely 4K video készítésére is alkalmas.
Így foglalhatnánk össze, a várhatóan áprilistól a Soncityben is kapható Z2 legfontosabb újdonságait.

Az egyetlen fémdarabból készült alumíniumcsík a széleken nemcsak luxus hatást kelt, de funkcionális is: kényelmessé teszi a kézben tartást, a csupa üveg elő- és hátlap pedig nagyon sima külsőt és érzetet ad a telefonnak. A kijelző egy kicsit nagyobb, mint az elődjéé, de tiszta és éles – mivel ugyanazzal a Triluminous technológiával készül, mint a Bravia televíziók, így a  megjelenő kép precízen élénknek látszik. És mint mindennél, ami szép, a belső tulajdonságok is hasonlóan fontosak…
 
esőA tökéletesen vízálló kifejezés nemcsak azt takarja, hogy nem teszi tönkre a telefont, amikor véletlenül a wc-kagylóba ejtjük, hanem még 1 méteres mélységig is víz alá meríthető legfeljebb 30 perc erejéig, s ilyenképp vízalatti felvételeket is készíthetünk a kamerával.  Mivel az érintőképernyő nedvesen nem működik, ezt az okostelefon szélén található, kamerát irányító gomb segítségével kezelhetjük. A kamera segítségével egyéb kreatív hajlamainkat is kiélhetjük, például elmosódott hátterű képeket készíthetünk vagy lassított felvételt, illetve a televíziózás jövőjére is gondolva 4K videót is.A széleken találni még egy microSD kártya bemenetet és micro-USB portot, mindkettő vízálló retesz mögé rejtve, egy retesz nélküli fejhallgató bemenetet és a bekapcsoló gombot. A hangszórók a telefon elülső részén, alul és felül kaptak helyet, s ennek a kialakításnak köszönhetően a használójuk felé irányítják a hangot, nem pedig el a távolba…