Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony nyitány - 2014

Sony A5000 fényképezőgép
 
Amilyen kicsi, olyannyira nagyszerű képeket készít a Sony A5000 digitális modellje. Ahogy a cég maga jellemzi: ez most a világ legkisebb és legkönnyebb tükörnélküli cserélhető objektíves fényképezőgépe. A masina valójában a Sony NEX 3 kamera utódja. Más elnevezéssel.
 
Az új jelölést kapott modell egy zsebben is elfér, ám a nagyméretű, 20,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor és a BIONZ X processzor segítségével olyan professzionális és részletgazdag felvételeket produkál, ami zsebre vághatja a hozzá hasonló modelleket. Az új kamera egy nagyobb tükörreflexes gép alternatívájaként szolgálhat. De egyedüliként is megállja a helyét, még egy beépített s kipattanó vakunak is helyet szorítottak benne, így a sötétben megbúvó részletekre is fény derül. Az akár félhomályos körülmények közepette is részletgazdag fotózást az érzékenység – az ISO 16000-es értékig terjedő – manuális állíthatósága támogatja. A FullHD videófelvétel 60i vagy 24p képfrissítéssel használható. A fényképezőgéphez bármelyik E-bajonettes objektív csatlakoztatható. Alap objektíve 16-50mm-es.
 

:: Nézzz körül itt a Sony fényképezőgépek között

 

Portré vagy egykezes önarckép (selfie) készítéséhez is kiválóan alkalmazkodik, egyrészt a formatervezetten kényelmes markolata által, másrészt az akár 180 fokban kihajtható – tehát az objektívvel szemközt is látható – LCD kijelzőnek köszönhetően. A beépített bőrlágyító effekt pedig kisimítja a ráncokat, eltünteti az árnyakat, vonzóbbá teszi az arcbőrt – a képeken.  A PlayMemories Mobile applikációt letöltve a beépített Wi-Fi egyérintéses kapcsolat létrehozását teszi lehetővé a kompatibilis andoridos okostelefonokkal és tabletekkel. De nemcsak a képek vezeték nélküli megosztására alkalmas, hanem intelligens távvezérlésre is, összeköttetést teremtve az okostelefonnal vagy táblagéppel, akár távolról is készíthető kép, és meg is nézhető azonnal.  A fényképezőgép funkciói a PlayMemories Camera Apps támogatásával ingyenes és fizetős alkalmazásokkal bővíthetők, különféle effektusokra és a képek automatikus továbbítására téve alkalmassá a kamerát. A különféle effektusok, így az előtér vagy háttér élességének beállítása vagy a színkeverések és arányok még a felvétel elkészítése előtt élethűen ellenőrizhetők az LCD kijelzőn – rövid szöveges útmutatással segítve a képhatásokban még járatlanokat.

 

Sony kamera
Sony FDR-AX100E 4K Handycam®
 
Bár a Sony új kézikamerája negyedakkora, mint az elődje, ám négyszeres Full HD videó készítésére képes.
 
Formája és gombkiosztása úgymond nemcsak kézre esik, de az egykezes kezelést is megkönnyíti. A hátulról megvilágított, 1.0 méretű Exmor-R CMOS érzékelőjével még gyenge fényviszonyok között is élethű 4K felvételek készíthetők. A kamerát új BIONZ X processzor erősíti, 29-348mm-es Zeiss objektíve pedig 12-szeres optikai zoomra képes – természetesen optikai képstabilizátorral, de nem hiányzik a beépített ND-szűrő sem. Kettős videófelvételre is alkalmas, egyszerre rögzítve rekordminőségű AVCHD vagy XAVC S formátumú videoklipeket és azonnal megosztható MP4 fájlokat.

A beépített Wi-Fi és NFC pedig lehetővé teszi, hogy vezeték nélkül egyetlen érintéssel oszthasson meg vagy játszhasson át a készülék birtokosa videoklipeket és fényképeket kompatibilis okostelefonra vagy tabletre. A videófelvételek és képek lejátszása 4K felbontásra képes televízión egyszerű HDMI csatlakozással megoldható. Aki a 4K felbontású felvételt Full HD televízión szeretné megnézni, sem marad le az élményről, egy külön opció automatikusan kiváló minőségű Full HD felbontásúra konvertálja a felvételeket.

:: Nézz körül itt a Sony kézikamerák között