Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


SONY&FOCI

Milyen tv a legjobb a foci vb-re?
 
Egy sportrajongó számára a brazíliai vb idején a tévé képminősége és a meccsek eredménye lesz a legfontosabb. Az utóbbit nem tudja irányítani, de az élvezetes képminőségért és hangzásért annál többet tehet, csak egy megfelelő készülék kell hozzá. Mondjuk Sony. 

 
No, de milyen? A dolgok közepébe vágva: egy igazán a sportközvetítések élvezetésre alkalmas tévé a következőket tudja:

1. A tévé a lehető legteljesebb látószögű, kontrasztveszteség nélkül. Hiszen, ha nem egyedül – a háttérben zsörtölődő feleséggel –, hanem a haverokkal együtt nézik a meccseket, nyilván nem ülhet mindenki középen és ideális helyen. Ezért fontos, hogy a képernyő kontrasztja ne mosódjon el, és a fekete színek se szürküljenek el a széleken.

2. Olyan készüléken érdemes a meccseket nézni, amelyen nem zavarja az élvezetet a motion lag, az elmosódott homályosság és a minimális remegés. A remegés egy vetélkedő vagy film nézése közben aligha fordulhat elő, de egy gyorsmozgású mérkőzésen már észrevehető, mondjuk egy villámgyors támadáskor, amikor egy focista „a képernyő egyik oldaláról gyorsan a másikra kerül”, s a mozgását követi a kamera.  A motion lag és az elmosódó homályosság akkor jön létre és akkor válik zavaróvá, amikor a tévékészülék nem tudja szinkronban, csak egy kis csúszással követni a mozgást – vagyis a kelleténél lassabban képes feldolgozni és közvetíteni a gyors mozgást.

3. S persze legyen a készülék nagy kontrasztok visszaadására képes, és a lehető legszebben jelenítse meg a fekete színt, e kettő képesség kéz a kézben jár, s megakadályozzák, hogy elmosódottá váljanak a szélek.

4. Aki pedig nemcsak képben, de hangban is a lehető legteljesebb élményt szeretné átélni, válasszon olyan készüléket, amelynek a Live Football Mode-ja automatikusan módosítja a hangzás beállításait, pontosan és élethűen követve a stadion hangulatát s a pályán történtekre adott szurkolói reakciókat. Sőt, ha a kommentátor kissé idegesítő, akár ki is lehet kapcsolni a hangját…
 

:: A válogathat a vb-re és sportközvetítésekre legalkalmasabb Sony tévék között

 

A június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság mind a 64 mérkőzését élőben közvetíti a magyar televízió. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében a vb-meccseket közép-európai idő szerint 16:00, 18:00, 19:00, 20:00, 22:00, 24:00 és 02:00 órás kezdéssel rendezik meg, a párhuzamos mérkőzéseket a tévé két csatornája is egy időben közvetíti.

A jelentős időeltolódás miatt néhányszor majd virrasztania kell annak, aki nem szeretne lemaradni a vb néhány fontos meccséről. De nem mindig. S aki másnap korán kel, vagy műszakban dolgozik, az kora reggel összefoglalót láthat, kora délután pedig ismétlésben nézheti meg a pályán történteket.