Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (49.)

A Sony erősen kezdi a 2015. évet

Már januárban debütál a z Xperia Z4? Februárban pedig az Sony Android-alapu televiziókészüléke? Lássuk...


Januártól hasít az Xperia Z4

A tervek szerint január 5-én Las Vegasban a CES 2015 kiállításon debütál a Sony legújabb okostelefonja, az XPeria Z4.

Alig egy hónapot kell már csak várni, hogy okosabbak legyünk, de a bennfentesek vagy annak látszók már kiszivárogtattak néhány részletet. Az információk szerint a Z4 nem vált QuadHD felbontásra, mert az 2-3 hüvelykkel megnövelné a kijelző méretét, és meglehet, így sokak számára már nem lenne vonzó. Így a csúcsmodellben marad a kijelző 5,2 hüvelykes, FullHD felbontással. A processzor azonban már hasítana, a Qualcomm Snapdragon 805-öt az új Snapdragon 810 váltja fel a hírek szerint. E téren a Sony első és egyedüli lenne, hiszen más gyártó egyelőre nem alkalmazza a Qualcomm legfrissebb chipsetjét.

A legfrissebb hírek szerint azonban késhet a Snapdragon 810 bevezetése, aminek lehet valódi oka, de lehet marketingfogás is, a szakújságírók szerint. Ha valóban műszaki oka van a késlekedésnek, lehet, hogy a Snapdragon 805-öt nem a 810, hanem a 808 váltja fel.


Playstation játékok konzol nélkül

A Sony 2015 februárjában kezdi forgalmazni Android-alapú televízióit. A legolcsóbb 43 hüvelykes Full HD felbontású készülék várható ára 700 dollár, 170-190 ezer forint lesz. A csúcsmodell ennél ötször-hatszor is többe kerülhet.

Izgalmas újdonsága lesz a készülékeknek, hogy egy felhőalapú szolgáltatás segítségével tulajdonosaik úgy tudnak majd Playstation 2 és 3 játékokkal játszani, hogy nem lesz szükségük konzolokra, elég lesz egy kontrollert csatlakoztatni a televízióhoz Bluetooth-on keresztül. (Természetesen elérhetők lesznek a Google Playen keresztül letöltött, Androidra írt programok is).


Fotók: toranji.ir, endgatget.com