Grincs

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (45)

Sony: egy év, egy csúcsmodell

Az utóbbi években, mire egy vadonatúj telefonmodell a hazai üzletekbe került, máris elavultnak számított, hiszen időközben megjelent a még szebb, még jobb változata. Ennek a hajszának azonban egyelőre vége.


A Sony visszafogta a prémium okostelefonok fejlesztési ütemét, s ezentúl az évi kettő helyett csak egy modellel rukkol elő. Várhatóan így lesz már jövőre is, ennek oka pedig csupán az, hogy lassul és szűkül a verseny a csúcskategóriában.


A Sony – persze nem az európai vagy a magyar piaci megjelenésre való tekintettel –  ez idáig azt a fejlesztési metódust tartotta gyümölcsözőnek, ha félévente áll elő az újabb modellel. Ez a sűrűség egyrészt felvette a versenyt a konkurenciával, másrészt ébren tartotta a Sony elkötelezett vásárlóinak az érdeklődését is.

A lelkesedés azonban az utóbbi hónapokban alábbhagyott, a gyorsan megjelenő csúcsmodellek inkább bosszantóvá váltak a vásárlók körében, semmint vonzóbbá, hiszen ki szeretne prémium áron prémium telefonhoz jutni három-hat hónap erejéig.
 


A hírek szerint a konkurensek maradnak a megszokott stratégiánál, az év eleji és év végi modellváltásnál – pedig a telefonok újabb és újabb, egymást követő generációi nem tartalmaztak akkora tudástöbbletet és újdonságot (egymáshoz viszonyítva), ami igazán meggyőző lett volna - ellenállhatatlanul ingerelve a lecserélési-ösztönt. 


Persze a Sony a modellváltás ritkításának bejelentésével egyidőben kiszivárogtatott néhány alapinformációt a várhatóan kora tavasszal debütáló Xperia sorozat legújabb modelljével, a Z4-gyel összefüggésben. Az Xperia Z4 a jelek szerint új, immár 64 bites chipet kapna, a memória mérete pedig 4 GB-ra ugorna, az adatátviteli sebességet, valamint a hangzást is javítanák. S legalább 10-12 hónapig uralná a piacot.

Fotó: phonesreview.co.uk