Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (39.2)

Egy a csuklóra, egy a szemre
 
A Sony egy új okosórával és egy márciustól már kaphatónak ígért okos szemüveggel rukkolt elő az elmúlt napokban.
 
 
1. SmartWatch 3

A Sony új,  Android Wear platformot futtató SmartWatch 3 karórája strapabíróan sportos, szerencsésen ellenáll a kisebb ütéseknek, pornak és egy méter mélységig akár fél órán át is a víznek. Mindent tud, ami egy okosórától elvárható: hang és gesztusvezérelt, fogadja a bejövő telefonhívásokat, olvashatók általa az emailek és az sms-ek, követi tulajdonosa fitneszaktivitását is egy gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű és GPS-szenzor segítségével, és persze tájékoztat az időjárásról is. A kedvenc zenék tárolására és előhívására 4 GB-os memória szolgál. Csatlakozási lehetőségei között a Bluetooth és az NFC is megtalálható, akkumulátora pedig egy feltöltéssel 2 napot is kibír. Az 1.6 colos, 320 × 320 pixel felbontású kijelzője transzflektív jellegű, csökkenti a napsütésből származó tükröződést. A  fekete és sárga színekben megjelenő, cserélhető szíjas okosóra az Android 4.3-at futtató telefonokkal lesz kompatibilis, s valamikor ősszel kerül a boltokba, valamivel 70 ezer forint feletti áron. Ja, és azt is meg tudja mutatni, mennyi a pontos idő…2. SmartEyeglass okosszemüveg

Formáját tekintve kétségtelenül modernebb és izgalmasabb, mint egy klasszikus SZTK-szemüveg, miként az is, ránézésre látszik, hogy nem a szemész írta fel olvasásra. Ez a szemüveg nem is a való lét, hanem a virtuális valóság szemrevételezésére és követésére szolgál. A Sony okosszemüvege, a SmartEyeglass prototípusa már kézzelfogható és kipróbálható, de a nagyközönség számára alighanem csak késő tavasszal lesz elérhető.

A szemüveg egy 419 x 138 képpontos felbontású monokróm kijelző segítségével jeleníti meg az információkat. A keret tartalmazza a 3 megapixeles kamerát, amely 640 x 480 pixel felbontású videókat tud készíteni, a gyorsulásmérőt, a giroszkópot, az iránytűt, a fényességmérő szenzort és az alapmikrofont. Súlya 77 gramm, vagyis nem is olyan vészes. A szemüveg Bluetooth vagy Wi-Fi kapcsolaton keresztül kommunikál okostelefonnal. Az elemek, a második mikrofon és a beépített hangszórók azonban egy külön 44 grammos modulban kaptak helyet, amely egy kábellel csatlakozik a szemüveghez. Az okosszemüveg az Android 4.1 vagy frissebb operációs rendszerrel használható, de a videofunkciók igénybevételéhez legalább Android 4.3-ra vagy újabb verzióra van szükség.