Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (28)

A sétáló magnótól a birkás akciókamerákig
 
Birkára szerelt Sony akciókamerákkal kísérik a Tour de France-t, titkos adatok és homályos képek jelentek meg a haamrosan debütáló Xperia Z3-ról, s harmincöt éve jelent meg az első sétáló magnó, a Sony Walkmanja...
 
BirkáSony

Alighanem állati jó felvételekkel rukkol elő idén a Sony a 101. Tour de France alkalmából. Azért, mert a fotósok mellett öt birkát is hadra fogtak a Tour szakaszainak képi rögzítéséhez. Az ügyes marketingfogás apropóját az adta, hogy az idei verseny az angliai, birkatenyésztéséről híres Yorkshire-ből startolt. A Harrogate Harewall Hall birkafarm kiválasztottjainak hátára a Sony egy-egy HDR-AS100 VR típusjelű akciókameráját szerelték, amelyeket a farm egyik dolgozója vezérel, akár szinkron mind az ötöt egyszerre – miközben a birkák a versenyszakaszok melletti mezőn kísérik „figyelemmel” a kerékpárosokat. S attól sem kell félni, hogy a kameráknak bármi bajuk eshet vagy életlenek lesznek a felvételek, erről egyrészt az akciókamera Advance SteadyShot képstabilizátora gondoskodik, másrészt a kamera annyira masszív, hogy se eső, se nap nem árthat neki.
 
Jön az Xperia Z3

Hamarosan, az ősz elején két újabb csúcskategóriás taggal bővül az Xperia család. A kisebb, de 4,5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású Xperia Z3 COMPACT okostelefont egy 2,5 GHz-es, négymagos Qualcomm Snapdragon 801 chip vezérli. A 2 GB RAM-os készülék frontoldalán 2,1 megapixeles, hátoldalán 20,7 megapixeles kamera lesz található. A nagy testvér Xperia Z3 kompakt öccséhez hasonló komponensekkel, de erősebb, 1080-as felbontással debütál alighanem szeptember végén. Mindkét okostelefon Android 4.4.4 KitKat operációs rendszeren alapul. Hiteles képet még nem közöltek a készülékekről.
 
Walkman 35

Harmincöt évvel ezelőtt Magyarországon még nem is hallottunk róla, húsz évvel ezelőtt pedig mindenki ilyet akart – már legalábbis itthon. A minap pedig egy kedves mókás kisfilm azt bizonyította, hogy a mai tizenéveseknek fogalmuk sincs, mi fán terem a walkman. Az a walkman, ami 1979. július 1-jén jelent meg először, hogy segítségével a magnókazetták bárhol és bármikor lejátszhatókká váljanak, miközben könnyen elfér a táskában vagy derékszíjra rögzítve. Bár nem aratott azonnal elsöprő sikert, ám néhány hónap elteltével már szinte hiánycikké vált a világ nyugati felén. A Walkman logó a Sony egyik legismertebb brandjévé vált. Az elmúlt évtizedekben több mint 400 millió sétáló-magnót értékesítettek a világon. A mágnesszalagos mobil lejátszók gyártásával 2010-ben hagytak fel, s helyét átadta a márkanevet megtartó digitális MP3 lejátszóknak.
 

:: Itt válogathat kedvére a Sony digitális walkmanok között