Grincs

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (25)

Okos, akciós, játékos
 
Kicsi és olcsó PlayStation TV, hivatalos vb okostelefon, játékgépes trónfoglalás, júniustól kisméretű akciókamera a Sony e heti újdonságai.
 
Jön az Action Cam HDR-AS20

Európában június végétől lesz kapható a Sony legújabb kisméretű akciókamerája. Az Exmor R CMOS képérzékelővel és ultranagy látószögű Zeiss Tessar objektívvel ellátott akciókamera Full HD videófelvételre képes 50 kocka/mp sebességgel és max. 28Mbps bitrátával. A HDR-AS20 akciókamera természetesen sztereo mikrofont is kapott és WiFi képes. A hozzá vásárolható, csuklón hordozható, vezeték nélküli speciális távirányítóval akár 5 kamera is vezérelhető egy időben. A vízálló kamera bukósisakra, szörfdeszkára, kerékpárkormányra könnyedén felszerelhető, s akkumulátorával egyhuzamban 130-150 perces felvétel készíthető.
 
 
Hivatalos okostelefon és nyereményjáték

Igencsak szembetűnő, hogy a Sony komoly fantáziát lát a brazíliai világbajnokságban. Az okostelefonok dobozán megjelent egy kis Brasil FIFA World Cup logó. A japán cég ezzel egyidőben nyereményekkel kecsegtető Sony Football Challenge elnevezésű online játékot is indított – az Xperia Lounge alkalmazással elérhető játékban a világbajnokság meccseinek végeredményére lehet tippelni. A Sony Play Áruházban elérhető vadonatúj vb-s témabeállítással pedig az Xperia telefonok és tabletek öltöztethetők fel a világbajnokság hangulatának megfelelően. A július 13-ig tartó foci vb hivatalos okostelefonja a csúcskategóriás Xperia Z2 lett, amely még az esőerdő közeli stadionok hatalmas esőzései közepette is tökéletesen végzi a feladatát. Teszi ezt 5,2 colos képátlóval, Live Color LED IPS kijelzővel s egy 20,7 megapixeles Exmor RS kamerával, amely 4K-s videók rögzítésére is képes.
 
 
Kicsi, olcsó PlayStation tv

Kicsi, olcsó, mégis jó a minősége. Ami Japánban és Ázsiában már hódítja a piacot, hamarosan európai babérokra tör azok körében, akik nem tudnak sokat költeni egy Play Station 4 játékra, de nem akarnak kimaradni a játékélmény világából. Ez év őszétől a Sony a PlayStation TV nevű minikonzolját a nagy gépek árának töredékéért, cca 30-40 ezer forintért kínálja majd. A játékgép – amely a Vita kézikonzol kijelző nélküli, tévére köthető verziója – önállóan is megállja a helyét, pláne, hogy a Sony PlayStation Network és Now szolgáltatásain keresztül mintegy ezer játék lesz hozzáférhető a PS TV-re. A készülékhez Dual Shock 3 kontroller, memóriakártya, HDMI-kábel és egy LEGO Movie is kapható lesz egy csomag részeként.

Kilenc év után ismét trónra került a Sony a játékgépek piacán, a tavalyi üzleti évben a japán gyártó adta el a legtöbb játékgépet. Így a Sony Computer Entertainment 18,7 millió konzol értékesítésével ismét átvette az uralmat. Ez a kiugró teljesítmény jobbára a tavaly ősz végén piacra dobott – s várva várt – PlayStation 4 megjelenésének köszönhető.
A játékgépből március végéig 7 millió példány talált gazdára világszerte. Igaz, a PS Vita eladások eközben 20 százalékkal csökkentek. A Sony számára a konkurencia tavaly nem okozott különösebb gondot, mivel a Nintendo eladásai 31 százalékkal csökkentek, a Microsoft pedig csak 16 százalékos növekedést produkált.