Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Sony a héten (22)

 
Sony újdonságok
 
KitKat frissítés, egy csúcsmodell okostelefon és egy középkategóriás mobil, valamint egy brutális fényérzékenységű fényképezőgép a Sony e heti meglepetései.

 
Jön a Sony Alpha 7S
 
alpha7SNyáron már kapható lesz az európai piacokon, s így hamarosan a hazai Sony szaküzletekben is az Alpha 7S digitális fényképezőgép, várhatóan több mint félmillió forintos áron. A tükör nélküli cserélhető objektíves készülék erőssége nem a fotófelbontás növelésében, hanem az igen széles fényérzékenység tartományában rejlik. Fotó módban a legalacsonyabb fényérzékenység ISO50, míg videó módban ISO200. Ám szegényes és előnytelen fényviszonyok közepette az ISO tartomány az abszurd 409.600-ig növelhető. A Bionz X képfeldolgozó processzoros MILC kategóriás gép abban is világelső, hogy 12.2 megapixeles full-frame érzékelője nemcsak 1920 x 1080 pixeles Full HD, hanem akár 3840 x 2160 pixeles Ultra HD – 4K videók rögzítésére is képes.

 
KitKat frissítés
 

kitkatNéhány hét alatt s múlva a világ minden Xperia csúcsmodelljéhez megérkezik a Sony Android 4.4 KitKat frissítése. A frissítés a Sony 2013-as okostelefon palettájának tagjait, az Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR és Xperia Tablet Z modelleket érinti.

A csomag tartalma egyebek mellett a Sony saját üzenetküldő alkalmazása, a Smart Connect, a zenéket beazonosító Track ID, a Sony Select, a Smart Social Camera, illetve a Sony olyan médiaalkalmazásai, mint a Walkman. Mindez összekötve a Sony Entertainment Network cloudszolgáltatásaival. Egyelőre úgy tűnik, a frissítési hullám lezárul, s nem érinti az olyan olcsóbb, de népszerű modelleket, mint az Xperia L, Xperia SP vagy Xperia M. Az év második felében azonban és várhatóan az Xperia T2 Ultra, az Xperia E1 és az Xperia M2 okostelefonra is megjelenik a KitKat frissítés.


 
Új csúcsmobil: Xperia Z3
 
Xperia Z3Alighogy feltűnt a hazai piacon is a Sony üdvöskéje, az Xperia Z2 – máris úgy tűnik, hamarosan át kell adnia a helyét egy újabb konstrukciónak, legalábbis, ami a csúcsmodell-kategória elnevezést illeti. Az új nagyágyút, az Xperia Z3-at várhatóan kora ősszel Berlinben vonultatják fel, az IFA szakkiállításon. A hírek szerint a csúcsmobil kiszáll a pixelsűrűség-háborúból, s a QHD bevetése helyett marad továbbra is a Full HD felbontásnál. A vízálló és fémvázas kivitelű Sony Xperia Z3 egy, a korábbinál is komolyabb Snapdragon 805 chippel, 3 GB kapacitású RAM-mal s egy 20,7 megapixeles felbontású és az átlagnál nagyobb méretű szenzorral, illetve egy 5,2 colos kijelzővel lesz gazdagabb.

 
A D2403-as olcsóbb titok
 
D2403Még csak kódneve van, de hamarosan kiderül, hova s milyen néven sorolja majd a Sony az új és kedvező árú középkategóriás mobiltelefonját. A D2403 kódnéven futó készülék egy 4,4 hüvelykes, qHD (540 x 960 pixel) felbontást támogató kijelzőt, egy négymagos, 1,2 GHz-es órajelen futó Snapdragon chipet kapna, valamint az Adreno 305 grafikus vezérlőt, 1 GB RAM-ot, 8 megapixeles hátoldali és 0,3 megapixeles elülső kamerát. Mindehhez alapesetben 16 GB-os belső tároló társulna. A telefon szoftveres szempontból Android 4.4.2 KitKat verzióra alapulna. Piaci premierjéről még nincs pontos információ.