Grincs

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Soncity okos karácsony 4.

A Sony okos decembere 

A december az év legmeghittebb hónapja, és idén a Sony karkötője és fülese jóvoltából a legokosabb is.
 


 


Sony karkötő mint névmemória


Szabadalmi bejegyzést nyújtott be a Sony egy új karkötőre, amely úgy működik, hogy ha valakivel kezet rázunk és kölcsönösen bemutatkozunk, automatikusan elindít egy hangfelvevőt.

A hangmintát pedig később, egy újabb találkozáskor a névhez társítja, és az információt megjeleníti a kijelzőn, elküldi az okostelefonra, sőt, egy Bluetooth-fejhallgatón is hallható.

A Sony ötlete gyakorlatias, hiszen számtalan emberrel találkozunk, és ha sok idő telik el, bizony az „azonosítóját” elfelejtjük. Ez akkor igazán kellemetlen, ha a másik ugyanakkor megjegyezte a nevünket, és azóta sem felejtette el. Hiszen senki sem örül annak, ha úgy tűnik, az első találkozáskor felejthető benyomást tett a másikra. Ráadásul előfordulhat, hogy az aktuális szituációban ez még hátrányunkra is válik.

Az azonban még kérdéses, mennyire jogszerű a másik hangmintáját annak előzetes tudta és beleegyezése nélkül rögzíteni és újra felhasználni. / A kép csak illusztració.Okosabb Sony a7 II váz


Okosabb lett egy vezérlőszoftver módosítás által a Sony a7 Mark II kameraváza. A 3.30-as verziószámú firmware egyetlen hasznos javítást tartalmaz: a vaku használatakor automatikusan javítja a képszéleken tapasztalható peremsötétedést. Természetesen tartalmazza a 3.20-as firmware-ben megtalálható frissítéseket is. Innen tölthető le: https://www.sony.hu/support/hu/product/ILCE-7M2  
 Sony okosfüles


Decemberben piacra kerül a Sony hangparancsokat és bólintásokat is követő Xperia Ear nevű okos-headsete. 

Az Xperia Ear első ránézésre egy mono Bluetooth headsetre emlékeztet, de jóval felkészültebb, ugyanis hangparanccsal vezérelhető: fülbe súgja a naptári bejegyzéseket, segít a navigációban, hívásokat indít és üzeneteket küld. Mivel giroszkópot és gyorsulásmérőt is kapott, így tudja, mikor van rá szükség, mikor került fül közelbe. A különböző parancsok úgy is beállíthatók, hogy bólintásra vagy fejrázásra lépjenek életbe.

Bár több nyelven beszél, de magyarul még nem tud.  Az eszközhöz tartozó androidos okostelefonos alkalmazásból állíthatók be az opciók és parancsok, 4-16 óráig bírja szusszal, és remek a zajszűrője, így a forgalmas utcákon sem hagy cserben.