Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
SONY HÍREK


Foci 4K minőségben

Stadionhangulat a nappaliban
 
A brazíliai futball-világbajnokság egyik selejtező mérkőzéséről, valamint negyeddöntőjéről és a döntőről készít felvételt a Sony 4K minőségben.
 
Június 12. A nagy ragasztás napja. Ekkor kezdődik a brazíliai Mundial, s ez az a pillanat, amikor minden focirajongó a képernyőre tapad. Sóhajt egy nagyot: bárcsak ott lehetnék! Ám egy Sony Full HD-s vagy Ultra HD-s készülék előtt ülve a tű éles és késlekedés nélküli képek valamint a tökéletes stadionhangzás bizonyos fokig kárpótolni képes a szurkolókat. Sőt, a valóban tökéletes képi élmény élvezetét akár egy valódi stadionhangzással is párosíthatják majd, méghozzá úgy, hogy egy gombnyomással eltűntetik a kommentátor hangját.  Helyébe pedig a képernyő aljára egy élő szurkolói láncot varázsolhatnak a közösségi csatornákat is bekapcsolva.
 
Bár arra idén még nem lehet számítani, hogy a mérkőzéseket 4K minőségben követhetik a szurkolók, ám az már bizonyos, hogy a június 28-i csoportmérkőzések egyikéről, a július 4-i negyeddöntőről és a július 13-i, a Rio de Janeiro-i Estadio Maracanã stadionban vívott döntőről 4K műsor készül.  Brazíliában például mozikban és teherautókra szerelt kivetítőkön is követhetik a mérkőzéseket a szurkolók. A Sony több mint egy éve teszteli már ezt a technikát, s mint a FIFA hivatalos partnere 60 darab Ultra HD kamerával érkezik a brazil stadionokba, és a műholdas Ultra HD műsortovábbítás is készen áll… (Mindeközben bár Magyarországon is elindult a 4K kísérleti adás, a technikai feltételek miatt nem lesz a vb idején hazai 4K adás.)
 

:: Itt válogathatsz kedvedre a Sony BRAVIA televízók között

 
A világbajnokságra a Sony akként is készült, hogy az Ultra és Full HD-s televíziók Live Football Mode funkciója úgy optimalizálja a hangot és a képet, hogy igazi stadionhatást varázsol-szimulál a nappaliba vagy bármely térbe. A Sony három Sao Paolo-i meccsen rögzítette az akusztikai effektusokat, s a kifinomult technológiának köszönhetően automatikusan a képi történésekhez igazodik a hanghatás, vagyis a belső vezérlő pontosan aktualizálja a hang, a kép és a stadion hangulatát. Így valójában nincs is szükség a kommentátorok olykor inkább zavaró hangjára, a stadionbéli morajlások pontosabban és hitelesebben reagálnak és erősítenek rá a pályán történtekre.
 
A FIFA pedig a maga módján úgy járult hozzá a mérkőzések mind tökéletesebb követhetőségéhez, hogy elrendelte, hogy a világbajnokságon résztvevő csapatoknak monokróm mezt kell viselniük. Ez például azt jelenti, hogy az angolok fehér, az olaszok kék, a spanyolok piros mezben lépnek a pályára.  Nem a mezek egyszínűsége lett a FIFA elvárása, hanem az, hogy a csapatok meze túlnyomórészt vagy világos, vagy sötét színű legyen.
 
A legkényelmesebben egy One-Flick távirányítóval a kézben lehet meccset nézni, bár egy lest megakadályozni vagy távvezérelve gólt rúgni továbbra sem lehet, ám az érintőpad segítségével villámgyorsan csatornát váltani vagy a különféle alkalmazásokat és programokat aktiválni igen. S ha a stadionhangzás kevés lenne a közösségi élményhez, a képernyőre be lehet hívni a közösségi csatornákat is, s ez által a tévé úgy is működik, mint egy közösségi média chatszoba…