Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Sony tippek - Online vásárlás


Hogyan vásároljon online - biztonságosan ?
 
Az online vásárlás ma már biztonságos élmény. De hogy az is maradjon, nem árt tudni, mire érdemes különös figyelmet fordítani otthon, a számítógép előtt ülve.
 
1. Győződjön meg arról, hogy melyik céggel áll kapcsolatban online vásárláskor. Nézze meg a honlapon a cég (nem a honlap) nevét, székhelyét, elérhetőségét, telefonszámát, cégjegyzékszámát. Ha hiányosak az adatok, az már gyanús. Ha ismeretlen a cég, akkor előzetesen hívja fel, és érdeklődjön egy bármely termék vásárlása iránt… a válaszokból már következtetéseket vonhat le.
 
2. Nem árt, ha körülnéz a fórumokon, mások miként értékelték a webáruházat. Ha a bejegyzések többsége valamiképp elismerő, akkor néhány kisebb, negatív kritika még ne tántorítsa el… Ha fordított az arány, akkor már érdemes egy másik áruházat választani.
 
3. Mielőtt vásárol, alaposan olvassa el a rendelési útmutatót, a szállítási és garanciális feltételeket. Figyeljen az elállási jogra, a kellékszavatosságra és a garanciára, a szállítási és csomagolási költségre, a fizetési módozatokra, a számlakiállítás módjára és idejére, az elállási jog gyakorlásakor a visszaszállítási kötelezettségre és annak költségére. Mielőtt elküldi a megrendelést, legyen ezen mozzanatokkal tisztában. Ha a honlapon nem kap erről megnyugtató tájékoztatást, illetve ha erősen hiányos az információ, vagy kérdezzen rá telefonon, vagy lépjen tovább…

 
4. Olvassa el a cég-honlap adatvédelmi politikáját. Itt pontosan tájékoztatják arról, hogy a megadott adatokkal mi történik, milyen célokra használják fel. Ha saját. Ám ha nem kizárt, hogy az adatait egy harmadik félnek, kereskedőnek is átadják, akkor gondolja jól meg a vásárlást, mert előfordulhat, hogy rövid időn belül belefullad a spamekbe…
 
5. Ha a vásárlás online fizetéshez kötött, akkor nagyon óvatosan és körültekintően járjon el, minden lépésnél keresse a szokatlan, gyanús elemeket. Így óvhatja meg a kártyán lévő pénzét.

Kevesen tudják: vásárláskor a böngésző url-t tartalmazó sorában a https:// jelenik meg, itt az „s” azt jelenti: biztonságos webhely. De lehet, hogy ez a változás az első műveleteknél még nem látható, ám a fizetés megkezdésekor már látszania kell! Figyeljen a böngésző sorában a lakat szimbólumra is, ha zárva van, azt jelenti, hogy az oldal biztonságos, ha nyitva, azt jelenti, esetleg veszélynek van kitéve. Jobb, ha egy olyan kártyát használ erre célra, amelyen mindig csak az online vásárlásra fordított összeget tartja. Így nem érheti (nagy) meglepetés. Nem véletlen, hogy a hazai fogyasztók jobb szeretik az online rendelés és az utánvéttel történő fizetés kombinációját, vagy azt, hogy a megrendelt árut a shop valódi üzletében maguk veszik át. A soncity.hu oldalán ezt megteheti.
 
6. Amikor kitölti az adatokat, nézze át alaposan, nem vétett-e hibát akár a saját címét, akár a megrendelt árut illetően. Utóbb már nehéz korrigálni, ha nem oda megy vagy nem azt kapja, ahol és amit szeretne.
 
7. A megrendeléskor kapott visszaigazolást, amely az azonosító számot is tartalmazza, okosabb, ha kiprinteli, vagy fel is írja magának egy papírra. Így biztos, hogy nem keveredik el. Persze egy printscreen is megfelel.

Fontos: az első visszajelzéssel még nem jön létre szerződés, az akkor lép életbe, ha a forgalmazó e-mailben vagy telefonon jelzi, mikorra várható az áru vagy mikor adja postára, küldi el futárral. Ez utóbbi egyfajta befogadó nyilatkozat is, ami azt jelzi, a kereskedő elfogadta a megrendelést.
 
8. Ha bármikor olyan e-mailt kap – főleg a megrendelés után lehet megtévesztő –, amiben az adatait, jelszavát kérik  egyfajta megerősítésként, akkor biztos, hogy adathalászok pécézték ki, és eszébe se jusson banki és személyes adatokat e-mailben megadni. Törvényesen működő bank és cég soha nem kér ilyet e-mailban.
 
9.  A kizárólagos online vásárlás és fizetés ma már kétségtelenül - ha körültekintően járunk el - biztonságos. De nem véletlen, hogy világszerte azok a webshopok és webáruházak a legkeresettebbek, amelyek nem csak raktárral és telefonos ügyfélszolgálattal rendelkeznek, hanem saját üzlettel is, hiszen ez a kettősség jelenti  a vásárló számára a legnagyobb biztonságot. És az élő üzletek utánvéttel történő áruszállítása. Nos, a SonCity pont ezen webáruházak közé tartozik, igy, ha Sony termékre vágyik, nem kell mást tennie első lépésként, mint hogy kattintson ide...

 

 

 Top televíziók Top fényképezőgépek 
Top fej- fülhallgatók Sony hírek Én és a Sony
         
KD-65AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 III WH-1000XM3 Xperia 10 Plus - Újdonság ! Miért vegyek 4K tévét? 
KD-55AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 II WI-1000X  Xperia 10 - Újdonság !   Mikor vásároljunk kamerát?
  Sony Alpha 7R II WF-1000X  Xperia L3 - Újdonság !   
KD-65XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6500 WF-SP700N   Xperia. Hogyan válasszak?
KD-55XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6400 Wi-SP600N    Online vásárlás biztonságosan
  Sony Alpha 6300 MDR-1AM2  Újdonságok:  Profi akciófelvételek
  Sony Alpha 6000 MDR-XB950N1 SEL-135F18GM Fotózás okostelefonnal
KD-55XF8505 4K HDR TV  DSC-RX100M6 MDR-EX650AP SEL-24F14GM Utazás Cyber-Shottal
KD-55XF7596 4K HDR TV  DSC-RX100M5 MDR-EX450AP  SEL-1224G   
KD-49XF8096 4K HDR TV  DSC-HX90V MDR-EX155AP   SEL-1635GM