WH1000XM3AG8

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Sony tippek - Miért jó az ívelt tévé


Miért vásároljunk ívelt tévét?

Valóban a jövő tévéje, ahogyan a gyártók, köztük a Sony is remélik, vagy csupán egy divatos fellángolás? Kinek és miért éri meg ívelt tévét venni? 


1. Jobban elmerülhetünk a látványban 


Az ívelt tévéknek kétségkívül a legnagyobb előnyük, hogy úgy mutatják be a képernyőn megjelenő képeket, hogy azok részesévé válnak a környezetüknek. Azáltal, hogy a képernyő egy kissé a néző irányába kanyarodik, úgy érezhetjük, amit nézünk, mintegy átölel, körülvesz minket. Egy kicsit a perifériás látásunkat is használhatjuk, így pedig jobban belemerülhetünk a vizuális élménybe.  


2. Jobban érzékeljük a mélységet 


Sokan mondják, hajlított képernyős tévét nézni kissé hasonlít ahhoz, mint ha 3D tévét néznénk. Ezt az élményt az okozza, hogy a kanyarodó képernyőszélek által a mélység vizuális érzékelése megnő. 

3. Szélesebbnek tűnik a kép 


Az ívelt formának köszönhetően szélesebbnek látjuk a képernyőt, mint a lapos tévék esetén. Vagyis, egy 65 hüvelykes ívelt tévén a megjelenő képek széltében nagyobbnak tűnnek, mint egy 65 hüvelykes síkképernyős tévén, annak ellenére, hogy a képernyő mérete valójában tökéletesen megegyezik. 


4. Jobb a kontraszthatás


A hajlított képernyő a fényt közvetlenül a néző irányába képes irányítani, így majdnem kétszer magasabb kontraszthatást biztosít, mint a sík képernyők. 


5. Szélesebb látószögből is jók a színek 


A síkképernyős LCD tévékhez képest, amelyeknél általánosan jelentkező probléma, hogy oldalról nézve a képek színei kissé elmosódottá válnak és a kontraszthatás is romlik, az ívelt képernyők szép színeket és kontrasztot mutatnak a széleken is. Széles látószögből azonban az ívelt képernyőn sem lesz tökéletes a kép, a görbület miatt megváltoznak a képarányok, s ha túlságosan oldalsó pozícióba szorulunk (35 fokosnál nagyobb a látószögünk), a hozzánk közelebb eső görbületnél jóval szűkebbnek, keskenyebbnek látjuk a képet, mint a másik oldalon.   


6. Az ívelt tévé nagyon jól néz ki 


A dizájn sem mindegy, ha tévévásárlásról van szó, hiszen ez a bútordarab elég nagy részben meghatározza a nappali enteriőrjét, és az ívelt tévé kétségkívül nagyon szépen mutat. Persze csak állványon vagy komódon, polcon, azaz alátámasztva. Falra függeszteni nem tanácsos, mert a faltól kikanyarodó szélek inkább mulatságos látványt nyújtanak. És tartsuk azt is szem előtt, hogy a fentebb felsorolt előnyök igazán csak kifejezetten nagy (65 hüvelykes vagy nagyobb) képernyőjű tévéken érvényesülnek. 


7. Nézze meg itt


Lágy ívű kialakításával, részletgazdag - Sony KD-65S9005B  - képével és a nagy teljesítményű, változtatható szögű hangsugárzók surround hangzásával ez a 4K TV gondoskodik róla, hogy az események középpontjában - Sony KD-75S9005B - érezhesse magát. Fotó: sony.com