Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Sony tippek- Használd az árnyékot


Tippek, hogyan készítsünk jobb fotókat III.

Minden fotósnak megvannak a maga trükkjei, amelyeket annak szolgálatába állíthat, hogy a lehető legtökéletesebb képet varázsoljon egy helyzet megörökítéséből. Lisa Clarke ausztrál fotóriporter és producer egy csokorba gyűjtötte azokat a hasznos tippeket és tanácsokat, amelyek mind profiktól származnak.

16. Állítsuk be a zársebességet

A tudatosan kontrollált zársebesség jelenti a különbséget az elmosódott és az éles kép között. Ha sporteseményt fotózunk vagy a kertben szaladgáló gyerkőcöt, valószínűleg azt szeretnénk, hogy a képen a modellünk kerüljön a fókuszba. Ahhoz pedig, hogy ez tisztán látszódjon, növelnünk kell a zársebességet. Ha viszont azt szeretnénk megragadni, ahogyan egy teherautó hátsó lámpái elmosódott fénycsóvát húznak az úton, ahhoz a kisebb zársebesség az ideális. 

 


17. Használjuk ki az arany órát

A napfelkelte utáni és napnyugta előtti órában, amikor a fények puhák, a színek viszont vibrálóan élesek, eszméletlenül szép felvételeket készíthetünk. Tegyük.


18. Figyeljünk az elemekre

Nagyon egyszerűnek tűnik, ám éppen olyan fontos is, hogy ne a lemerült elemek miatt maradjunk le egy nagyszerű fotótémáról. Ezért, amikor csak útnak indulunk a kamerával, győződjünk meg róla, hogy feltöltöttük az elemeket vagy, ha nem újratölthetőt használunk, akkor van nálunk pótelem.:: Itt válogathat kedvére a Sony Alpha fényképezőgépek között


 

19. Lépjünk be egy fotós közösségbe

Egy jól működő fotós közösség tagjának lenni rendkívül hasznos dolog. Itt feltehetjük a kérdéseinket, visszajelzéseket – többek között hasznos, építő jellegű kritikát – kaphatunk a képeinkről, s így rohamtempóban fejleszthetjük a képességeinket.


20. Fotózzunk fejben

Rendkívül jó módja annak, hogy látásmódunkat fejlesszük, ha még akkor is „fotózunk”, ha nincs velünk a kamera. Hiszen minden fejben dől el, még a jó fotó is, és sokat fejlődhetünk, ha megtanuljuk észrevenni, majd tudatosan megfigyelni a fényviszonyokat, a mozgásokat, és végiggondoljuk, hogy milyen szögből, milyen módon… készíthetnénk a legjobb felvételt.
21. Legyen nálunk kamera

Így a spontán kialakuló különleges pillanatokat is mindig meg tudjuk örökíteni. Ez persze ma már elég könnyű, hiszen egy okostelefon kamerájával is lehet jó képeket készíteni.


22. Használjuk az árnyékot is

Ha nincs mód arra, hogy a rendelkezésünkre álló fényt használva jó fotót készítsünk, fotózzunk az árnyékban. Így kellemes és egyenletesen megvilágított felvételt készíthetünk, foltokban beszűrődő fénysugarak nélkül.

 

további tippek

 

 

 Top televíziók Top fényképezőgépek 
Top fej- fülhallgatók Sony hírek Én és a Sony
         
KD-65AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 III WH-1000XM3 Xperia 10 Plus - Újdonság ! Miért vegyek 4K tévét? 
KD-55AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 II WI-1000X  Xperia 10 - Újdonság !   Mikor vásároljunk kamerát?
  Sony Alpha 7R II WF-1000X  Xperia L3 - Újdonság !   
KD-65XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6500 WF-SP700N   Xperia. Hogyan válasszak?
KD-55XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6400 Wi-SP600N    Online vásárlás biztonságosan
  Sony Alpha 6300 MDR-1AM2  Újdonságok:  Profi akciófelvételek
  Sony Alpha 6000 MDR-XB950N1 SEL-135F18GM Fotózás okostelefonnal
KD-55XF8505 4K HDR TV  DSC-RX100M6 MDR-EX650AP SEL-24F14GM Utazás Cyber-Shottal
KD-55XF7596 4K HDR TV  DSC-RX100M5 MDR-EX450AP  SEL-1224G   
KD-49XF8096 4K HDR TV  DSC-HX90V MDR-EX155AP   SEL-1635GM