WH1000XM3AG8

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Sony tippek- Használd az árnyékot


Tippek, hogyan készítsünk jobb fotókat III.

Minden fotósnak megvannak a maga trükkjei, amelyeket annak szolgálatába állíthat, hogy a lehető legtökéletesebb képet varázsoljon egy helyzet megörökítéséből. Lisa Clarke ausztrál fotóriporter és producer egy csokorba gyűjtötte azokat a hasznos tippeket és tanácsokat, amelyek mind profiktól származnak.

16. Állítsuk be a zársebességet

A tudatosan kontrollált zársebesség jelenti a különbséget az elmosódott és az éles kép között. Ha sporteseményt fotózunk vagy a kertben szaladgáló gyerkőcöt, valószínűleg azt szeretnénk, hogy a képen a modellünk kerüljön a fókuszba. Ahhoz pedig, hogy ez tisztán látszódjon, növelnünk kell a zársebességet. Ha viszont azt szeretnénk megragadni, ahogyan egy teherautó hátsó lámpái elmosódott fénycsóvát húznak az úton, ahhoz a kisebb zársebesség az ideális. 

 


17. Használjuk ki az arany órát

A napfelkelte utáni és napnyugta előtti órában, amikor a fények puhák, a színek viszont vibrálóan élesek, eszméletlenül szép felvételeket készíthetünk. Tegyük.


18. Figyeljünk az elemekre

Nagyon egyszerűnek tűnik, ám éppen olyan fontos is, hogy ne a lemerült elemek miatt maradjunk le egy nagyszerű fotótémáról. Ezért, amikor csak útnak indulunk a kamerával, győződjünk meg róla, hogy feltöltöttük az elemeket vagy, ha nem újratölthetőt használunk, akkor van nálunk pótelem.:: Itt válogathat kedvére a Sony Alpha fényképezőgépek között


 

19. Lépjünk be egy fotós közösségbe

Egy jól működő fotós közösség tagjának lenni rendkívül hasznos dolog. Itt feltehetjük a kérdéseinket, visszajelzéseket – többek között hasznos, építő jellegű kritikát – kaphatunk a képeinkről, s így rohamtempóban fejleszthetjük a képességeinket.


20. Fotózzunk fejben

Rendkívül jó módja annak, hogy látásmódunkat fejlesszük, ha még akkor is „fotózunk”, ha nincs velünk a kamera. Hiszen minden fejben dől el, még a jó fotó is, és sokat fejlődhetünk, ha megtanuljuk észrevenni, majd tudatosan megfigyelni a fényviszonyokat, a mozgásokat, és végiggondoljuk, hogy milyen szögből, milyen módon… készíthetnénk a legjobb felvételt.
21. Legyen nálunk kamera

Így a spontán kialakuló különleges pillanatokat is mindig meg tudjuk örökíteni. Ez persze ma már elég könnyű, hiszen egy okostelefon kamerájával is lehet jó képeket készíteni.


22. Használjuk az árnyékot is

Ha nincs mód arra, hogy a rendelkezésünkre álló fényt használva jó fotót készítsünk, fotózzunk az árnyékban. Így kellemes és egyenletesen megvilágított felvételt készíthetünk, foltokban beszűrődő fénysugarak nélkül.

 

további tippek