WH1000XM3AG8

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Sony Alpha A7R II
Sony Alpha A7R II

 

Rengeteg pixel, remek teljesítmény és különleges video opciók – mindezek nemcsak nagyszerű kamerává, de akár DSLR-alternatívává is teszik a → Sony Alpha A7R II-t. Tökéletes készülék tájkép- és portréfotós profiknak is.

Az Alpha 7 és 7R kamerákat tavaly dobta piacra a Sony, s bemutatásukat óriási figyelem övezte: a cég ugyanis megalkotta a világ első kompakt rendszerkameráit, amelyek Full-frame, vagyis "filmkockaméretű" szenzorral rendelkeznek.

Ezeket a modelleket is lenyűgöző pixelszám és ebből fakadóan remek felbontás jellemezte, a legújabb kamera a sorban, az A7R II viszont eleddig a legnagyobb felbontással rendelkezik (ez pontosan 42,4 millió pixelt jelent), s legalább annyira ajánlható videográfusoknak, mint fotográfusoknak. Már csak azért is, mert az A7R II az első kompakt rendszerkamera, amelybe 4K felvétel készítési opciót is építettek.

Az Exmoor R CMOS szenzor nem csupán magas felbontással rendelkezik, de gyorsabb teljesítményre is képes. Az új dizájnnak, a korábbiaktól eltérően nem csak kontrasztfelismerő, hanem hibrid autofókusz rendszernek köszönhetően az új modellben negyven százalékkal gyorsabb az autofókusz, és az új algoritmusoknak köszönhetően a mozgás felismerése is jobb, mint a korábbi kamerákénak. Az Alpha 7R II szélesebb körben kínál fókuszálási módozatokat is, mint a régebbi verziók.

A Bionz X processzor érzékenysége alapjáraton 100-25,600 ISO érték között mozog, kiterjesztett beállításokkal ez a skála 50-102,400 ISO értékig növelhető. Folyamatos autofókusz mellett a kamera sebessége 5 kép/másodperc (fps).

Az Alpha 7R II minden autofókusz pontból érkező adatot felhasznál a fotózni kívánt tárgy elhelyezkedésének beazonosítására, illetve észleli, hogy a háttérhez képest mozgásban van-e vagy sem. Abban is egyedülálló, hogy beépített 5-tengelyes (???) képstabilizátorral rendelkezik, amely segít megakadályozni, illetve a lehető legminimálisabbra csökkenteni az elmosódottságot a fotókon, valamint a vibrálást a filmfelvételeken.

A Sony az elektronikus képkeresőt is egy OLED-re cserélte, s egy új zárszerkezetet is tervezett a géphez, amely szintén a vibrációt hivatott a minimálisra redukálni.