Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Oksotelefon kamera - appok


Turbózzuk fel az App-beállításokat
 
A telefontípustól és az elérhető applikációktól függően van néhány olyan alkalmazás, amelyet beállíthatunk, mielőtt fotózni kezdenénk. A legjobban viszont akkor járunk, ha ezekhez még egy kicsit haladóbb szintű kamera appot is használunk, Androidnál például a CameraZOOM FX-et, iPhone-ra pedig a Camera+ -t.
 
1. Ellenőrizzük a felbontást
A legtöbb kamera alkalmazás beállítása megengedi, hogy különféle felbontásban készítsünk fotókat. Az alacsonyabb felbontást akkor érdemes használni, ha csak egy gyors MMS-t szeretnénk küldeni, vagy kis méretű képet a webre feltölteni. Ha azonban meg is akarjuk őrizni, netán kinyomtatni a fényképet, mindenképpen nagyobb felbontást válasszunk. És ellenőrizzük le a beállítást, mielőtt lőni kezdünk, hiszen nincs annál bosszantóbb, mint amikor készítünk néhány igazán remek felvételt, aztán otthon visszanézve derül ki, hogy csak 640x480 pixelesek lettek. (Némely telefon újraméretezi a képeket, ha e-mailen küldjük, ezt is érdemes teljes felbontásúra állítani, ha számít a minőség.)
 
2. Kapcsoljuk be a stabilizáló funkciót - Stable Shot Setting
Az okostelefonokat elég nehéz stabilan tartani fényképezés közben, ráadásul a kisebb kijelzőkön nehéz észrevenni az elmosódást is, így könnyen elnézhetjük, s az ismétlés lehetőségéről is lemaradunk. Persze, ha valami szilárd tárgyon megtámasztjuk a könyökünket és figyelünk a légzésünkre, elég ügyesen fotózhatunk, ám sokkal kényelmesebb megoldás, ha beállíthatunk egy stabilizáló funkciójú alkalmazást. Ez a beállítás leméri, mennyire remeg a kezünk, és nem készíti el addig a fotót, amíg egy-két másodpercig stabilan nem tartjuk a készüléket. Némely ilyen alkalmazás még azt is megengedi, hogy az érzékenységén állítsunk, így pedig akkor készíti el a fényképet, amikor már csak enyhén, alig mozog a kezünk.
 
3. Szabályozzuk a fehéregyensúlyt - White Balance
Az okostelefonok kamerája általában egész jól észleli a fehéregyensúlyt, ám gyengébb fényviszonyoknál ez problémát okozhat. Az első dolog, amit ennek elkerülésére tehetünk, ha adunk egy kis időt a kamerának, hogy beállítsa magát. Ha csak megnyitjuk a kamera appot és már lövünk is, elég jól észrevehetően narancsos képeket készíthetünk. Öt másodperc várakozás után azonban a kamera többnyire akklimatizálódik, és sokkal szebb fotót készít. Emellett a különböző típusú fényforrásokra irányítva különféle egyensúlyt állít be a telefon, ezzel is lehet trükközni egy kicsit – a megfelelő fényforrásra irányítjuk, ott tartjuk egy kicsit, hogy hozzáigazodjon, majd gyorsan fotózunk. Ha azonban egy perc is eltelt, és a fehéregyensúly pocsék, nincs mit tenni, magunknak kell beállítani. Manuálisan váltogassunk a napsütéses, felhős, mesterséges fény stb. vagy hasonló beállítások közül, és így megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet.
 
:: Itt válogathatsz kedvedre a Sony okostelefonok között
 
4. Állítsuk be az exponálást 
Tompa fényviszonyok mellett a legjobb lehetőség, ha az exponáláson állítunk. Ha magasabbra állítjuk, több fény jut a lencsékhez, így tehát, ha adunk egy kis extra löketet, az élesebb és élettelibb képet eredményez. Némely telefon esetében a legnagyobb minőségi emelkedést adhatja, ha ezen a funkción állítunk.
 
Tovább:  Hogyan készítsünk jó képeket az okostelefonunkkal?

 

 

 Top televíziók Top fényképezőgépek 
Top fej- fülhallgatók Sony hírek Én és a Sony
         
KD-65AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 III WH-1000XM3 Xperia 10 Plus - Újdonság ! Miért vegyek 4K tévét? 
KD-55AF9 Master OLED TV Sony Alpha 7 II WI-1000X  Xperia 10 - Újdonság !   Mikor vásároljunk kamerát?
  Sony Alpha 7R II WF-1000X  Xperia L3 - Újdonság !   
KD-65XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6500 WF-SP700N   Xperia. Hogyan válasszak?
KD-55XF9005 4K HDR TV Sony Alpha 6400 Wi-SP600N    Online vásárlás biztonságosan
  Sony Alpha 6300 MDR-1AM2  Újdonságok:  Profi akciófelvételek
  Sony Alpha 6000 MDR-XB950N1 SEL-135F18GM Fotózás okostelefonnal
KD-55XF8505 4K HDR TV  DSC-RX100M6 MDR-EX650AP SEL-24F14GM Utazás Cyber-Shottal
KD-55XF7596 4K HDR TV  DSC-RX100M5 MDR-EX450AP  SEL-1224G   
KD-49XF8096 4K HDR TV  DSC-HX90V MDR-EX155AP   SEL-1635GM