WH1000XM3AG8

Termékek


keresés
 
 
 
Az ”Adatkezelési tájékoztató”-ban foglaltakat elolvastam és elfogadom.
 
Karácsonyi akciók - 2016


Karácsonyi akciók – listák, trükkök, tippek

 

A Karácsony még távolinak tűnik, de soha nem túl korai azon gondolkodni, hogyan élheti túl a pénztárcánk a nagy-évvégi-ajándékozást. Íme, néhány előrelátónak szánt tipp, hogy a 2016-os karácsony valóban az év legcsodálatosabb napja legyen, és ne csak a legdrágább, no és, hogy ne tegye tönkre az új év első napjait. Már ami a költségvetésünket illeti.


1. Tervezés: megfizethető vagy vágyott?


Egy hosszú lista, amely minden kívánt és vágyott ajándékot felsorol, a végén egyetlen kérdésbe torkollik: Hogyan fogom én ezt kifizetni… Ha nyáron vagy kora ősszel állítjuk össze a listát, sokkal racionálisabban tudunk gondolkodni vagy szelektálni, hisz nem élünk még a várakozás lázában és könnyebben mérlegelünk: mit engedhetünk meg magunknak, mennyit költhetünk karácsonyra.


2. A lista maga is spórol


Aki egy karácsonyi listával a kezében indul vásárolni, tán nem is sejti, mennyi pénzt spórol meg. Hiszen, ha csak úgy ihletetten tér be egy áruházba, eszméletlenül sok impulzus éri: hogy ez milyen aranyos, hogy az milyen jópofa, hogy emez milyen olcsó… és máris vásárolt egy halom cuccot anélkül, hogy a saját listájáról bármit kihúzott volna. A lista, már aki tartja magát hozzá, és nem enged a csábításnak, kordában tartja a költségvetést, és ellenáll a csilivili csábításoknak.


3. Felesleges és jelképes ajándékok


Ha a családban mindenki mindenkit megajándékoz valami aprósággal, akkor külön-külön mindenki egy kisebb vagyont költ, ám lehet, hogy a megajándékozottak többsége csöppet sem örül a jelképes ajándéknak. Érdemes elsőre megállapodni, mondjuk, hogy csak a gyerekeket ajándékozzuk meg kölcsönösen, így valamivel több jut mindenkinek, értékesebb meglepetésekre.


 4. Ellenőrizze az akciókat


A karácsony egy igazi kiskereskedelmi fesztivál – bele is szédül az ember. Mindenki és mindenhol akciózik. A szupermarketek hirtelen tévét kezdenek árulni, a játékboltok tableteket, a zöldséges meg kompakt fényképezőgépet… no-name valamennyi, de mind nagyon akciós és mindnek szép a csomagolása.

Ne feledje, ha valami akciós, nem biztos, hogy valóban olcsóbb. Ez régi trükk. A nagy márkák, mint például a Sony árai és termékei ellenőrizhetők, összehasonlíthatók, vagy online, vagy a szalonban, de az ismeretlen gyártók termékei nem. Így aztán sokan, csak az árcédulát és az 50 %-os kedvezmény feliratot szem előtt tartva, csapdába is esnek.


5. Óvatosan az ajándékutalványokkal


Ha nem tudjuk eldönteni, hogy valamely szerettünk minek örülne a legjobban, vagy nincs elég pénzünk rá, így csak hozzájárulni tudunk a költségeihez, gyakran a legjobb megoldás egy ajándékutalvány.

És az is marad, ha szem előtt tartjuk a következőket:

a) az ajándékutalvány ne legyen valami kis cetliszerű nyomtatvány, mert akkor könnyen elkeveredhet vagy épp a mosógépben végzi.

b) az ajándékutalványok többsége határozott időre szól, a lejárati dátumáig be kell váltani, ezért érdemes megnézni és minél nagyobb időszakra érvényes utalványt vásárolni, hogy ne érezze sürgős kényszernek a beváltását az, akinek ajándékba adtuk

c) nem szabad bárhol és bármely cégtől ajándékutalványt vásárolni, karácsony után sok kis cég lehúzza a rolót, tudatosan vagy kényszerűen, és akkor az ajándékutalvány is csak egy színes papírlappá változik. Biztonságosabb, ha a nagy márkákat és láncokat részesítjük előnyben.